fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

 • Home
 • /
 • Thuisbatterij merken

Thuisbatterij merken

Jerry van Es

Samenvatting

http://thuisbatterijbelgie.be/

Geen goesting om alles te lezen? Hier vind je de belangrijkste informatie kort samengevat.

 • IIn het topsegment zien we merken uit verschillende landen; China, Duitsland en Amerika
 • Het is belangrijk dat een producent een stabiele bedrijfsvoering heeft zodat er bij eventuele toekomstige problemen een supportafdeling is
 • Laat je adviseren over welke thuisbatterij het beste bij jou past

💰🤑 ThuisbatterijBelgië is een onafhankelijk collectief van installateurs door het hele land. Ontvang 4 op maat gemaakte offertes in je mailbox en bespaar tijd èn geld! 💰🤑 

>> Ja, ik wil vrijblijvend advies voor een thuisbatterij

Welke merken thuisbatterijen zijn er? Onze top 5

Er zijn verscheidene merken en modellen van thuisbatterijen verkrijgbaar, elk met hun eigen specificaties en voordelen. Hieronder geven we je een overzicht van de beste merken thuisbatterijen en hun bijzondere eigenschappen. Zo krijg je een helderder beeld van het aanbod en kun je beter inschatten welk merk het meest beantwoordt aan jouw behoeften!

Opgelet: om uit te maken welke thuisaccu het best past bij jouw verlangens, is het slim om ons of een andere expert te consulteren. Wij of zij kunnen je bijstaan bij het uitrekenen of je thuisbatterij winstgevend is of niet. Het team van

Het team van ThuisbatterijBelgië staat paraat om je vrijblijvend en kosteloos te adviseren. Vul ons formulier in en je hoort binnen 24 uur van ons terug.

1. Huawei

huawei logo

Huawei, een gerenommeerde naam in de technologiewereld, biedt eveneens modulaire thuisbatterijen aan. Met een capaciteit van 5 kWh per module zijn Huawei's batterijen compact en eenvoudig te installeren. Het modulaire ontwerp is ideaal voor wie flexibiliteit wil, aangezien deze batterij op elk moment uitgebreid kan worden.

De fabrieksgarantie van tien jaar zorgt voor vertrouwen en de prijzen zijn marktconform. Hoewel de kosten voor een thuisaccu van Huawei hoger zijn dan gemiddeld, staat het ongetwijfeld aan de top van de markt qua thuisbatterij merken.

Kenmerken

Soort batterij: Lithium ijzerfosfaat
Capaciteit: 5 - 15 kWh
Geschatte prijs: tussen €4.000 en €10.000
Geschatte levensduur: 20 jaar

2. LG

lg thuisbatterij

LG is de marktleider in de productie van Lithium-ion batterijen. Net als de andere merken biedt LG een garantie van 10 jaar, wat vertrouwen geeft in de duurzaamheid van hun producten. Het lichtgewicht design en mooie vormgeving van LG's thuisbatterijen zorgen ervoor dat ze vlot geïnstalleerd kunnen worden in huiselijke omgevingen.

Een ander voordeel is dat ze meerdere capaciteiten thuisbatterijen aanbieden om aan verschillende behoeften te voldoen.

Kenmerken

Soort batterij: Lithium Ion
Capaciteit: 6,5 - 16 kWh
Geschatte prijs: tussen €2.400 en €8.700
Geschatte levensduur: 20 jaar

3. SonnenBatterie

SonnenBatterie zet in op propere en betaalbare zonne-energie voor iedereen. Met reeds verscheidene prijzen voor innovatieve producten en een snelle groei, is Sonnen een betrouwbare keuze. Ook deze Duitse thuisbatterij heeft een verwachte levensduur van 20 jaar en een waarborg van 10 jaar.

De Sonnen thuisbatterij past bij huishoudens die veel vermogen en capaciteit nodig hebben, bijvoorbeeld voor het opladen van een elektrische wagen of het aandrijven van een warmtepomp.

Kenmerken

Soort batterij: Lithium Ion
Capaciteit: 11 - 55 kWh
Geschatte prijs: vanaf €3.000
Geschatte levensduur: 20 jaar

4. Tesla Powerwall

tesla powerwall

Tesla, gekend voor zijn elektrische auto's, is al een tijdje bezig in de wereld van zonne-energie. Zo biedt het bedrijf van Elon Musk, naast zonnepanelen, nu ook een thuisbatterij aan: de Tesla Powerwall. Met een capaciteit van 13,5 kWh kan deze batterij genoeg energie opslaan om een doorsnee gezin van elektriciteit te voorzien tijdens piekmomenten of stroomuitval.

De Tesla Powerwall heeft een compact en minimalistisch ontwerp, waardoor het niet weggemoffeld hoeft te worden. De geschatte levensduur van 20 jaar maakt het een aanlokkelijke keuze, maar de Tesla thuisbatterij is wel aan de prijzige kant.

Kenmerken

Soort batterij: Lithium Ion
Capaciteit: 13,5 kWh
Geschatte prijs: Ongeveer €8.000
Geschatte levensduur: 20 jaar

5. Senec

Senec is een van de meest populaire merken voor thuisbatterijen in Vlaanderen. Wat Senec onderscheidt van vele andere merken, is de mogelijkheid om hun thuisbatterijen modulair uit te breiden. Je kunt tot 4 batterijmodules parallel schakelen, waardoor je een totale capaciteit van 18 kWh of zelfs 36 kWh kunt bereiken. Een ander opvallend kenmerk van Senec is dat je de garantie van 10 jaar kunt verlengen tot een garantie van 20 jaar.

Bovendien heeft Senec een van de hoogste laad-/ontlaadsnelheden in de sector, waardoor hun batterijen enorm duurzaam zijn. Als laatste is Senec compatibel met alle merken zonnepanelen, wat deze batterij een aantrekkelijke optie maakt voor elk Vlaams huishouden!

Kenmerken

Soort batterij: Lithium
Capaciteit: 4,5 - 36 kWh
Geschatte prijs: Vanaf €4.600
Geschatte levensduur: 20 jaar


Andere merken die de moeite waard zijn om te overwegen:

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

Wat is het beste merk thuisbatterij?

Het beste merk thuisbatterij hangt af van jouw specifieke woonsituatie en behoeftes. Er is niet één merk dat voor iedereen geschikt is. Daarom raden we aan om raad te vragen bij een specialist in het domein van thuisaccu merken.

Zo'n specialist kan jouw specifieke situatie evalueren en aanbevelingen doen gebaseerd op factoren zoals jouw energieverbruik, de beschikbare ruimte voor installatie, de compatibiliteit met jouw zonnepanelen omvormer en jouw budget. Met dit advies weet je zeker dat je de juiste thuisbatterij kiest!

Wil jij advies krijgen? Vul dan vrijblijvend ons formulier in en ontvang tot 4 offertes van gepaste aanbieders van thuisbatterijen. Op deze manier kun je niet alleen de beste prijs vinden, maar ook genieten van het professionele advies van de experten.

Ze kunnen je helpen met alle vragen over thuisaccu merken!

thuisbatterij kWh

Tips bij het kiezen van een thuisaccu

Er zijn talloze merken en modellen van thuisbatterijen op de markt. Het vinden van de geschikte thuisbatterij kan daarmee een uitdaging zijn. Hieronder geven we je enkele tips om je te helpen bij deze belangrijke keuze!

 1. Kies de juiste opslagcapaciteit

  Het is belangrijk om de opslagcapaciteit van je thuisbatterij af te stemmen op je stroomverbruik en de opbrengst van je zonnepanelen. Zorg ervoor dat de batterij groot genoeg is om overdag de overtollige energie op te slaan.

 2. Kies het juiste type batterij

  Er zijn niet alleen verschillende merken van thuisbatterijen op de markt, maar ook enkele types. De beste zijn de lithium-ion en zoutwater thuisbatterijen. Lithium-ion thuisbatterijen zijn compact, efficiënt en hebben doorgaans een lange levensduur.

  Zoutwater batterijen zijn gekend voor hun milieuvriendelijkheid, maar hebben een iets lagere energiedichtheid dan lithium-ion batterijen. Kies het type dat het beste bij jouw behoeftes aansluit.

 3. Let op het aantal laadcycli

  De levensduur van een thuisbatterij wordt vaak bepaald door het aantal laadcycli dat het aankan. Batterijen met meer laadcycli gaan langer mee. Kies dus voor een batterij met een hoog aantal laadcycli om lang van jouw thuisbatterij te kunnen genieten.

 4. Vergelijk prijzen en aanbieders

  Voordat je een definitieve keuze maakt, is het raadzaam om prijzen van verschillende leveranciers te vergelijken. Dit helpt je de beste prijs-kwaliteitsverhouding te vinden en zorgt ervoor dat je een betrouwbare thuisbatterij koopt.

 5. Ingebouwde omvormer

  Batterijen met een zogenoemde hybride omvormer zijn vaak duurder. Het is echter een perfecte oplossing voor iedereen die nog geen zonnepanelen heeft. De hybride omvormer regelt namelijk zowel de zonnepanelen als de thuisbatterij. Hierdoor hoef je geen twee aparte omvormers te kopen.

Het oordeel

We hebben enkele merken van thuisbatterijen opgelijst waar zowel onze installateurs als de consument heel positief over zijn. Dit zegt echter nog niet alles. De ontwikkelingen volgen elkaar in razendsnel tempo op. Modellen en merken die nu uitblinken, kunnen over 3 jaar al achterhaald zijn door nieuwe technologieën.

In werkelijkheid is het enorm belangrijk om een goed beeld te krijgen van jouw woonsituatie. Denk hierbij aan de hoeveelheid overtollige stroom waarmee je te maken hebt, de energiebehoefte en het piekvermogen. Soms is er ook niet altijd plaats voor de ideale thuisbatterij, waardoor een ander model of merk plots aantrekkelijker wordt.

Om je hierbij te helpen, kun je via ons gratis offertes ontvangen van verschillende erkende installateurs in jouw regio.

Dit is snel, gemakkelijk en financieel aantrekkelijk! Door prijzen en voorwaarden te vergelijken, voorkom je namelijk dat je te veel betaalt.

 Bronnen 


Powerwall | Tesla Nederland. (z.d.). tesla.com.
https://www.tesla.com/nl_nl/powerwall

Residentieel - FusionSolar Nederland. (z.d.). https://solar.huawei.com/nl/professionals/residential

sonnen. (z.d.). Homepage | Sonnen.
https://sonnen.nl/

Veelgestelde vragen over thuisbatterij merken

Welke thuisbatterijmerken zijn het beste voor zonnepanelen?

De beste batterijen voor zonnepanelen presteren hoog op zowel opslagcapaciteit, piekvermogen, levensduur en garantie. In de meeste gevallen adviseren wij lithium-ionbatterijen van gerenommeerde merken zoals LG en Huawei.

Is er sprake van een premie op de thuisbatterij?

Er is een einde gekomen aan de bekende thuisbatterij premie vanuit de Vlaamse overheid. Thuisbatterijen met een keuringsattest van na 31-03-2023 komen niet meer in aanmerking voor een premie Je kunt nog tot 9 maanden na de datum van de AEI-keuringsattest thuisbatterij premie opvragen. Vanaf 1 juni 2024 vervalt de regeling definitief

Waar plaats je een thuisbatterij?

Een thuisbatterij plaats je het beste in een koele, goed geventileerde ruimte, zoals een garage of technische ruimte. Een thuisbatterij met een IP55 keuring is ook tegen water bestand. Verschillende thuisbatterijmerken leveren modellen met een IP66 keuring. Deze zijn officieel waterbestendig maar zijn niet goed bestand tegen buitenomstandigheden.

Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om België verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>