fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

 • Home
 • /
 • Thuisbatterijen van 10 kWh

Thuisbatterijen van 10 kWh

Jerry van Es

Heb je een zonnepaneleninstallatie en ben je benieuwd of een thuisbatterij met een capaciteit van 10 kWh geschikt is voor jouw situatie? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres! In dit artikel vertellen we je alles over de 10 kWh thuisbatterij; wanneer deze geschikt is, de soorten, kosten en voor- en nadelen. ThuisbatterijBelgië helpt je met het vinden van de perfecte thuisaccu.

Samenvatting

http://thuisbatterijbelgie.be/

Geen goesting om alles te lezen? Hier vind je de belangrijkste informatie kort samengevat.

 • 10 kilowattuur is ruimschoots voldoende capaciteit voor een gemiddeld gezien
 • Hiermee kun je genoeg energie opslaan om  de koelkast 7 dagen te laten koelen of  minimaal 16 wasbeurten te draaien
 • Deze accu's beginnen bij een minimumprijs van 4500 euro

💰🤑 ThuisbatterijBelgië is een onafhankelijk collectief van installateurs door het hele land. Ontvang 4 op maat gemaakte offertes in je mailbox en bespaar tijd èn geld! 💰🤑 

>> Ja, ik wil vrijblijvend advies voor een thuisbatterij

Wat kost een 10 kWh thuisbatterij?

Een 10 kWh thuisbatterij kost gemiddeld tussen de € 4.500 en € 6.000, exclusief installatie en hybride omvormer. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de precieze specificaties van de batterij.

Denk hierbij aan:

 • Merk en kwaliteit, thuisbatterijen van bekende merken hebben vaak een hogere prijs.
 • Complexiteit van de installatie, als er bijvoorbeeld aanpassingen aan het elektrische systeem van het huis nodig zijn, kunnen de prijzen stijgen. Een erkende installateur is dan namelijk langer bezig met de installatie.
 • Premies of belastingvoordelen, wanneer je in aanmerking komt voor eventuele subsidies of belastingvoordelen kan dit de totale investering doen dalen.

Om de beste prijs te vinden raden we je altijd aan om een aantal aanbieders en specialisten te vergelijken. Vul nu ons vrijblijvende formulier in en wees zeker van de beste prijs-kwaliteitverhouding!

7 dagen koelkast laten draaien

16 tot 20 wasbeurten doen

200 uur je laptop van stroom voorzien

+- 94 uur televisie kijken

Wat kun je met 10 kWh?

Om een inschatting te krijgen van wat je effectief in huis kunt doen met deze capaciteit, hebben we hieronder een handige tabel opgesteld.

Om zeker te zijn hoeveel kWh jij nodig hebt, kun je onze specialisten raadplegen of deze pagina over capaciteitsberekening doornemen.

In welke situatie heb je een 10 kWh thuisbatterij nodig?

Een thuisbatterij van 10 kWh is vooral geschikt voor grotere gezinnen. Als er veel mensen thuis zijn, wordt er doorgaans meer elektriciteit verbruikt. Een batterij van 10 kWh is in dit geval vaak voldoende om de overtollige zonne-energie op te slaan voor later gebruik.

Ook is een batterij van 10 kWh praktisch als je grote elektriciteitsverbruikers hebt, zoals een elektrische wagen, sauna of een verwarmd zwembad. De batterij slaat energie op en kan die leveren wanneer deze elektrische toestellen veel stroom vereisen. Zo hoef je tijdens piekmomenten minder elektriciteit van het elektriciteitsnet aan te kopen.

Tot slot is een batterij van 10 kWh handig als je jouw zonnepaneleninstallatie wilt uitbreiden. Over het algemeen wordt aangeraden om voor elke kilowattpiek (kWp) aan zonnepanelen ongeveer 1,5 kWh aan batterijcapaciteit te hebben. Met een thuisaccu van 10 kWh kun je dus uitbreiden tot een zonnepanelenvermogen van ongeveer 6.500 Wp.

Populaire merken zijn Huawei en Pylontech. Deze merken verkopen thuisbatterijen van 5 kWh tot aan 40 KWh en meer.

Voordelen en nadelen van een 10 kWh batterij

De 10 kWh thuisbatterij heeft, net zoals andere thuisbatterijen, voor- en nadelen. Hieronder zetten we deze voor je op een rij. Zo kun je beter beslissen of deze batterijcapaciteit iets voor jou is.

Voordelen thuisaccu van 10 kWh

 • Meer opslagcapaciteit, met een capaciteit van 10 kWh biedt deze batterij meer mogelijkheden om de opgewekte energie op te slaan en later te gebruiken.

 • Geschikt voor grotere huishoudens, door de ruimere opslagcapaciteit is de batterij ideaal voor gezinnen met meer gezinsleden en dus een hoger elektriciteitsverbruik.
 • Geschikt voor grote energieverbruikende apparaten, ook huishoudens met toestellen zoals elektrische wagens, sauna's of verwarmde zwembaden kunnen profiteren van deze batterijcapaciteit.
 • Meerdere merken, door het uitgebreide aanbod van 10 kWh thuisbatterijen kun je kiezen voor een merk dat het beste past bij jouw specifieke behoeften en budget.

Nadelen thuisaccu van 10 kWh

 • Zwaarder, door de grotere capaciteit is de batterij over het algemeen zwaarder.
 • Grotere afmetingen, de batterij neemt ook meer plaats in beslag vanwege de grotere capaciteit. Zorg dus dat je een geschikte ruimte hebt om de thuisbatterij te plaatsen!
 • Hogere aanschafkosten, een batterij met meer opslagcapaciteit gaat ook gepaard met hogere kosten.

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

Verschillende types en soorten

Er zijn drie soorten thuisbatterijen beschikbaar met een hoge capaciteit van 10 kWh, namelijk: lithium-ion batterijen, loodbatterijen en zoutwaterbatterijen. Hieronder zetten we alle soorten voor je op een rij. Zo kun je gemakkelijk zien welke het beste aan jouw eisen voldoet.

Lithium-ion batterijen

Lithium-ion batterijen zijn momenteel een van de meest gebruikte types thuisbatterijen in Vlaanderen. Ze zijn gekend voor hun hoge energiedichtheid, lange gemiddelde levensduur en snelle oplaadtijden. Dit type batterij is handig als je veel elektriciteit gebruikt thuis of veel toestellen hebt die veel energie nodig hebben. Met deze thuisbatterij kun je de opgewekte zonne-energie optimaal benutten!

Loodbatterijen

Loodbatterijen, ook bekend als loodzuuraccu's, zijn al langere tijd op de markt en daardoor zeer betrouwbaar! Ze zijn over het algemeen voordeliger dan lithium-ion batterijen, maar hebben een lagere energiedichtheid en een kortere levensduur. Toch kunnen loodbatterijen nog steeds een geschikte keuze zijn, bijvoorbeeld voor gezinnen met een beperkter budget.

Zoutwaterbatterijen

Zoutwaterbatterijen winnen aan populariteit vanwege hun duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Deze batterijen maken gebruik van een elektrolyt op basis van zout water, wat ze veiliger maakt voor mens en milieu. Zoutwaterbatterijen zijn daarom geschikt voor huishoudens die een ecologisch verantwoorde oplossing verkiezen voor het opslaan van hun opgewekte stroom.


Wat is de beste 10 kWh thuisaccu?

Welke thuisbatterij van 10 kWh de beste is, hangt sterk af van jouw persoonlijke voorkeuren en wensen. Er zijn verschillende merken op de markt, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Hieronder zetten we enkele bekende merken voor je op een rij die 10 kWh thuisbatterijen aanbieden.

 1. Tesla Powerwall, Tesla is een zeer bekend merk op het gebied van duurzame energie. De thuisbatterij beschikt over een capaciteit van 13,5 kWh, een hoge energiedichtheid en is zeer betrouwbaar.
 2. LG Chem, LG Chem biedt een betrouwbare lithium-ionbatterij aan met een capaciteit van 10 kWh. De thuisbatterijen van LG Chem zijn compact en 100% weersbestendig.
 3. Sonnen, de thuisbatterijen van Sonnen zijn beschikbaar vanaf 11 kWh en hebben een modern design. Bovendien zijn deze thuisbatterijen modulair, waardoor je later meer capaciteit aan jouw thuisaccu kunt toevoegen.
 4. Huawei, ook Huawei biedt veilige en betrouwbare thuisbatterijen aan met een capaciteit van 10 kWh. Ook deze batterijen zijn modulair opgebouwd.

Vind de juiste specialist

Ben je benieuwd welke thuisbatterij het beste past bij jouw wensen? Thuisbatterij België staat voor je klaar om te helpen. Vul het formulier hieronder in en ontvang vrijblijvend offertes van maximaal 4 installateurs in jouw regio. Dit geeft niet alleen de kans om de beste prijs te vinden, maar ook om al je vragen te stellen. Zo ben je er zeker van dat je de beste thuisbatterij krijgt die aansluit op jouw specifieke situatie.


Wat is de terugverdientijd van een thuisbatterij?

De gemiddelde terugverdientijd van een thuisbatterij schommelt tussen de 6 en 9 jaar.

Welke thuisbatterij capaciteiten zijn er?

Thuisbatterijen zijn beschikbaar in verschillende capaciteiten, met onder andere 5 kWh, 10 kWh, 13 kWh, 20 kWh en meer.

Wat kun je met 10 kWh aan opslagcapaciteit?

Met 10 kWh aan opslagcapaciteit kun je overdag opgewekte zonne-energie opslaan om deze later te gebruiken wanneer de zon niet schijnt. Op die manier verlaag je jouw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet.

Wat is een modulaire thuisbatterij?

Een modulaire thuisbatterij is een batterij samengesteld uit afzonderlijke modules. Je kunt het aantal modules wijzigen of extra modules toevoegen naargelang je huidige energiebehoeften.

Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om België verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>