fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

 • Home
 • /
 • Thuisbatterij van 15 kWh

Thuisbatterij van 15 kWh

Jerry van Es

Ben je op zoek naar een thuisbatterij om je zonne-energie op te slaan en benieuwd of de 15 kWh batterij iets voor jou is? Dan ben je aan het juiste adres! In dit artikel vertellen we je alles over deze capaciteit thuisbatterij. Zo weet je zeker of dit de juiste batterij is voor jouw situatie.

Samenvatting

http://thuisbatterijbelgie.be/

Geen goesting om alles te lezen? Hier vind je de belangrijkste informatie kort samengevat.

 • Meer dan 84% van de Belgische gezinnen hebben met 15 kilowattuur genoeg opslag om in de energiebehoefte te voorzien
 • Hoewel een wasmachine veel stroom vergt, kun je met 15 kWh minimaal 24 wasjes draaien
 • De prijs voor deze thuisbatterijen begint bij ongeveer €5.000.-

💰🤑 ThuisbatterijBelgië is een onafhankelijk collectief van installateurs door het hele land. Ontvang 4 op maat gemaakte offertes in je mailbox en bespaar tijd èn geld! 💰🤑 

>> Ja, ik wil vrijblijvend advies voor een thuisbatterij

Wat kost een 15 kWh thuisbatterij?

Een thuisbatterij met 15 kWh kost gemiddeld tussen de € 5.000 en € 7.000, exclusief de installatie en benodigde omvormer. De precieze kosten zijn onder andere afhankelijk van het type en merk batterij.

Factoren die van invloed zijn op de prijs van een thuisbatterij:

 • Merk en model: Verschillende merken en modellen thuisbatterijen hebben verschillende prijsklassen, afhankelijk van hun kwaliteit, functionaliteiten en garanties.
 • Grote opslagcapaciteit: De opslagcapaciteit van de batterij van de batterij kan van invloed zijn op de kosten. Batterijen met een hogere opslagcapaciteit hebben over het algemeen een hoger prijskaartje.
 • Installatiekosten: Naast de kosten van de batterij zelf, moeten ook de installatiekosten worden overwogen. Dit omvat arbeidskosten voor installatie, evenals eventuele aanpassingen aan het elektrische systeem van het huis.
 • Eventuele hybride omvormer: Wanneer je nog geen geschikte omvormer hebt om de thuisbatterij op aan te sluiten, dien je deze naast de thuisbatterij nog aan te schaffen.

Koelkast 10 dagen aanhebben

24-30 wasjes draaien

+- 300 uur je laptop opladen

Minimaal 125 uur TV kijken

Wat kun je met 15 kWh?

Om een inschatting te krijgen van wat je daadwerkelijk in huis kunt met deze capaciteit hebben we hiernaast een handige tabel gemaakt.

Om zeker te weten hoeveel kWh jij nodig hebt, kun je onze specialisten raadplegen of onze pagina over capaciteit berekenen doornemen.

Wanneer een thuisaccu van 15 kWh?

Een thuisbatterij van 15 kWh is ideaal voor huishoudens met een gemiddeld tot hoog energieverbruik die opgewekte energie willen opslaan voor later gebruik. Huishoudens met een groot energieverbruik, bijvoorbeeld vanwege het gebruik van elektrische wagens, een groot aantal apparaten of een gezin met veel personen, kunnen de hogere capaciteit van een 15 kWh batterij goed gebruiken.

Er zijn drie types thuisbatterijen; zoutwater, lithium ion en lithium ijzerfosfaat (LFP). De accu's komen in verscheidene capaciteiten, van particuliere modellen met een lage capaciteit tot thuisbatterijen van minstens 40 kWh voor zakelijke toepassingen.

Voor- en nadelen van een 15 kWh batterij

De thuisbatterij van 15 kWh heeft zowel voordelen als nadelen. Hieronder zetten we ze overzichtelijk voor je op een rijtje.

Voordelen

 • Grotere opslagcapaciteit, de 15 kWh thuisbatterij is ideaal voor huishoudens met een hoger energieverbruik.

 • Kostenbesparing, de 15 kWh thuisbatterij verlaagt je energierekening door gebruik van opgeslagen groene energie.
 • Onafhankelijkheid, met een 15 kWh thuisbatterij ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet.

Nadelen

 • Hogere aanschafkosten, 15 kWh is duurder in aanschaf en installatie dan batterijen met een lager vermogen.
 • Neemt meer ruimte in beslag, thuisbatterijen met een hoger vermogen nemen meer ruimte in beslag, dit kan een uitdaging zijn voor kleinere huizen.
 • Te duur voor huishoudens met een lager energieverbruik, de 15 kWh thuisaccu is enkel geschikt voor woningen met een hoog energieverbruik. Anders is er sprake van overcapaciteit.

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!


Waar je op moet letten bij het kopen van een thuisaccu?

Het kopen van de juiste thuisbatterij is erg belangrijk voor een optimale werking. Hier zijn enkele belangrijke factoren om te overwegen bij het kopen van een thuisbatterij:

 • Capaciteit, analyseer je energieverbruik en kies een thuisbatterij met voldoende capaciteit om aan je behoeften te voldoen.
 • Compatibiliteit, controleer of de thuisbatterij compatibel is met je bestaande zonnepanelensysteem en omvormer.
 • Prijs en kwaliteit, vergelijk verschillende merken en modellen op basis van prijs, kwaliteit en garantievoorwaarden voor de beste deal.
 • Veiligheid, zorg ervoor dat de thuisbatterij voldoet aan alle veiligheidsnormen en certificeringen om mogelijke risico's zoals oververhitting of brand te minimaliseren.

Welke 15 kWh thuisbatterij is het beste voor mij?

Het kiezen van de juiste thuisbatterij hangt af van verschillende factoren, waaronder je energieverbruik, budget en specifieke behoeften. Het is sterk aan te raden om professioneel advies in te winnen om de beste keuze te maken voor jouw situatie.

Wij van ThuisbatterijBelgië bieden vrijblijvend advies en begeleiding bij het selecteren en installeren van de beste thuisbatterij voor jouw behoeften. Vraag nu een vrijblijvende offerte voor jouw thuisbatterij aan en we helpen je graag op weg!


Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat een thuisbatterij van 15 kWh mee?

Thuisbatterijen hebben gemiddeld een levensduur van 10 tot 15 jaar, afhankelijk van het merk, gebruik en onderhoud.

Kan ik mijn thuisaccu uitbreiden?

Ja, veel thuisaccu's bieden de mogelijkheid om uit te breiden met extra modules, waardoor je de opslagcapaciteit kunt vergroten. Dit principe noemen we een modulaire thuisbatterij.

Kan ik een thuisbatterij van 15 kWh zelf installeren?

De installatie van een thuisbatterij is complex en wordt daarom altijd uitgevoerd door een erkende installateur om ervoor te zorgen dat het systeem goed werkt.

Kan ik een thuisbatterij gebruiken zonder zonnepanelen?

Ja, een thuisbatterij kan ook worden opgeladen via het elektriciteitsnet.

Wat is de terugverdientijd van een thuisbatterij?

De terugverdientijd van een thuisbatterij varieert, maar gemiddeld ligt deze rond de 9 jaar.

Welke soorten thuisbatterijen zijn er?

Er zijn verschillende soorten thuisbatterijen, waaronder lithium-ion, lithium-ijzer-fosfaat, zoutwater en loodzuur batterijen.

Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om België verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>