fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • Duitse thuisbatterijen: hoogwaardige kwaliteit van diverse merken

Duitse thuisbatterijen: hoogwaardige kwaliteit van diverse merken

Jerry van Es

Een kenmerk waar de Duitsers om geprezen worden is hun technische vakbekwaamheid. Zo zijn de Duitsers niet enkel vermaard voor kwalitatieve, luxueuze auto's, maar zijn ook zonnepanelen uit Duitsland populair. Nu thuisaccu's aan hun opmars bezig zijn in ons land, merken we een toenemende vraag naar Duitse thuisbatterijen.

Samenvatting

http://thuisbatterijbelgie.be/

Geen goesting om alles te lezen? Hier vind je de belangrijkste informatie kort samengevat.

  • Zowel op het vlak van zonnepanelen als thuisbatterijen staan Duitse fabrikanten bekend om hun hoge kwaliteit
  • Vaak ligt de prijs wat hoger dan die van Aziatische batterijen
  • SOLARWATT en SonnenBatterie zijn de meest gerenommeerde merken uit Duitsland

💰🤑 ThuisbatterijBelgië is een onafhankelijk collectief van installateurs door het hele land. Ontvang 4 op maat gemaakte offertes in je mailbox en bespaar tijd èn geld! 💰🤑 

>> Ja, ik wil vrijblijvend advies voor een thuisbatterij

Waarom kiezen voor een Duitse thuisbatterij?

Alvorens dieper in te gaan op de voordelen van Duitse thuisaccu's, is het belangrijk te vermelden dat een thuisbatterij van een Duitse producent niet per definitie beter is dan bijvoorbeeld een Chinees of ander Aziatisch merk. Sterker nog, er zijn tal van kwalitatieve zonnepanelen afkomstig uit deze regio zoals LG Chem en Huawei.

Er zijn echter voldoende redenen om specifiek voor een Duitse thuisbatterij te kiezen:

Betrouwbaarheid

Bij een grote investering wil je vertrouwen hebben in je aankoop. Duitse fabrikanten gebruiken doorgaans hoogwaardige materialen die duurzaam zijn en niet snel defect raken. Bovendien staan ze bekend om hun uitstekende kwaliteitscontroles voordat een product de fabriek verlaat.

Door te kiezen voor een accu van Duitse makelij kies je dus voor een stuk betrouwbaarheid, ondanks dat dit vaak iets meer kost.

Garantie

Kiezen voor een Duits merk betekent kiezen voor een solide garantie. Over het algemeen geldt voor thuisbatterijen een garantieperiode van 10 jaar. Dit is van toepassing op de meeste merken, ongeacht het productieland. Duitse ondernemingen bestaan echter over het algemeen langer en zijn stabieler. De kans dat het bedrijf nog operationeel is wanneer je gebruik wilt maken van je garantie, is dan ook groter dan bij een voordelig model van een kleine fabrikant uit bijvoorbeeld China.

Erkende installateurs

Om er zeker van te zijn dat je thuisbatterij efficiënt en correct functioneert, is het cruciaal dat de installatie door een erkende installateur gebeurt. Over het algemeen zijn er meer installateurs erkend om Duitse thuisbatterijen te installeren, in vergelijking met landen buiten Europa.

Dit is bij ons echter niet het geval. Wij werken samen met tal van installateurs doorheen het hele land en kunnen moeiteloos zorgen voor een gespecialiseerde partner. Een aanvraag via ons is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

Duitse Thuisbatterij merken

We hebben een overzicht samengesteld van bekende Duitse merken van thuisbatterijen die op de markt beschikbaar zijn. Er zijn er nog meer, maar dit zijn de meest bekende.

1. Solarwatt

solarwatt duitse zonnepanelen

SOLARWATT is een Duits bedrijf gespecialiseerd in zonnepanelen en thuisbatterijen. De fabrikant, opgericht in 1993, levert ondanks haar Duitse oorsprong wereldwijd. Gedurende meer dan 30 jaar heeft SOLARWATT een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van opslag van zonne-energie en groene stroom. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 800 medewerkers.

De thuisbatterij van SOLARWATT, de 'SOLARWATT Flex AC-1', is een lithium-ion batterij bedoeld voor zowel particulieren als bedrijven, hoewel de opslagcapaciteit voor de laatstgenoemde wat aan de kleine kant kan zijn. De minimale capaciteit bedraagt 4,8 kWh, maar de batterij kan worden uitgebreid tot een totale capaciteit van 19,2 kilowattuur. Aangezien het bedrijf ook hoogwaardige zonnepanelen produceert, biedt Solarwatt een uitstekende optie om zowel je zonne-energie te genereren als op te slaan.

2. Hoppecke

hoppecke duitsland

Hoewel Hoppecke een kantoor in Tiel heeft, is het oorspronkelijk een Duits bedrijf. Dit is tevens de plek waar de batterijen worden vervaardigd. Hier hebben we dus te maken met authentieke Duitse thuisbatterijen.

In tegenstelling tot veel andere fabrikanten, bestaat het aanbod van Hoppecke uitsluitend uit loodzuur batterijen. Wil je volledig onafhankelijk zijn van het elektriciteitsnet en zelf volledig verantwoordelijk zijn voor je eigen elektriciteitsvoorziening? De thuisbatterijen van Hoppecke zijn vooral geschikt voor off-grid oplossingen. Ze bieden mogelijk minder hoge prestaties dan lithium-ion batterijen, maar zijn zeer duurzaam en veilig.

3. E3/DC

e3 Dc logo thuisaccu

E3/DC GmbH is afkomstig uit Osnabrück, vlak over de grens bij Enschede. In tegenstelling tot de eerder genoemde Duitse producenten, bestaat E3/Dc nog maar sinds 2010. De thuisbatterijen van E3/Dc kunnen ook ingezet worden als noodstroomvoorziening, waardoor je nog onafhankelijker wordt van het elektriciteitsnet.

Momenteel bieden ze 5 verschillende modellen aan: S10 SE, S10 X, S10 E PRO, S20 X PRO en de Wallbox voor elektrische wagens.

De batterijen zijn modulair, en de S20 X PRO heeft de grootste opslagcapaciteit, namelijk 20,6 kWh. Je kunt in totaal 4 van deze batterijen combineren om zo de capaciteit verder te verhogen.

4. VARTA

varta germany

VARTA is een buitenbeentje. In tegenstelling tot de andere concurrenten op deze lijst, maakt deze fabrikant niet enkel thuisbatterijen maar ook andere producten zoals powerbanks en kleine batterijen voor elektronische apparaten. Laat je echter niet misleiden, het bedrijf bestaat al sinds 1887 en heeft dus ruim voldoende ervaring om kwaliteitsvolle energieopslagproducten te kunnen bieden.

VARTA is een toonaangevende internationale fabrikant van allerlei soorten batterijen. Ze hebben een lange geschiedenis van innovatie en kwaliteit in de batterij-industrie. Het ontwikkelen van innovatieve producten is voor hen dan ook geen enkel probleem.

De VARTA Pulse NEO is het basismodel met een capaciteit van 'slechts' 6,5 kWh. Voor de grotere huishoudens die behoefte hebben aan extra opslagcapaciteit, is er de VARTA.wall die begint met een minimale opslag van 10 kWh maar ook beschikbaar is in 15 kWh of zelfs 20!

Lees hier meer over thuisbatterij merken.

5. SonnenBaterie

Sonnen is de producent van de SonnenBatterie. Deze Duitse thuisbatterij heeft een wereldwijde aanwezigheid en staat bekend om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en wordt standaard geleverd met 10 jaar garantie. Door verschillende batterijen te combineren, kun je een maximale opslagcapaciteit van 55 kilowattuur bereiken. Het type batterij dat ze leveren is een lithium-ion batterij.

De vraag naar SonnenBatterie thuisbatterijen toont een snelle groei en wij denken dat dit een van de grootste spelers wereldwijd kan worden in de komende 5 jaar.

Advies nodig?

Het kiezen van de juiste (Duitse) thuisbatterij is erg lastig, zeker als je niet precies weet wat je nodig hebt. Gelukkig staan wij voor je klaar. Onze vriendelijke en servicegerichte specialisten helpen je graag, zonder enige verplichting van jouw kant om met ons in zee te gaan.

In ons formulier stellen we je een aantal korte vragen zodat onze partners een goed onderbouwde offerte kunnen uitbrengen. Deze ontvang je in je mailbox, meestal al binnen 24 uur.

Je ontvangt maximaal 4 thuisbatterij offertes, zodat je goed kunt vergelijken!

 Bronnen 


Home - E3/DC. (2024, 12 maart). E3/DC EN.
https://www.e3dc.com/en/#Intro

VARTA BRAND | VARTA AG. (z.d.). VARTA BRAND | VARTA AG.
https://www.varta.com/

sonnenBatterie | sonnen. (z.d.). Sonnen.
https://sonnengroup.com/sonnenbatterie/

Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om België verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>