fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

 • Home
 • /
 • Premie Thuisbatterij België: een helder overzicht [Update]

Premie Thuisbatterij België: een helder overzicht [Update]

Jerry van Es

Als je nadenkt over het investeren in een thuisbatterij om jouw zelf opgewekte energie optimaal te benutten, dan zit je wellicht met heel wat vragen. De aankoop van een thuisbatterij lijkt misschien ingewikkeld, maar geen zorgen! Hieronder leggen we je alles uit over de premie voor thuisbatterijen, wie in aanmerking komt, en hoe je de aanvraag doet. Kortom, een overzichtelijke gids om je door het hele proces te loodsen.

Samenvatting

http://thuisbatterijbelgie.be/

Geen goesting om alles te lezen? Hier vind je de belangrijkste informatie kort samengevat.

 • Thuisbatterijen met een keuringsattest van na 31-03-2023 komen niet meer in aanmerking voor een premie
 • Je kunt nog tot 9 maanden na de datum van de AEI-keuringsattest thuisbatterij premie opvragen
 • Vanaf 1 juni 2024 vervalt de regeling definitief

💰🤑 ThuisbatterijBelgië is een onafhankelijk collectief van installateurs door het hele land. Ontvang 4 op maat gemaakte offertes in je mailbox en bespaar tijd èn geld! 💰🤑 

>> Ja, ik wil vrijblijvend advies voor een thuisbatterij

Let op: geen thuisbatterij premie meer voor batterijen die na 31 maart 2023 gekeurd zijn

Er is een einde gekomen aan de bekende thuisbatterij premie vanuit de Vlaamse overheid.

 • na 31 maart 2023 krijgen thuisbatterijen met een vers AREI-keuringsattest geen premie meer toegekend.
 • je hebt 9 maanden de tijd na het officieel in gebruik nemen van je thuisbatterij (dat is de datum op je AREI-keuringsattest) om je complete premiedossier in te dienen. Maar let op, het loket voor je premieaanvraag sluit definitief zijn deuren op 31 mei 2024. Na 1 juni 2024 is het over en uit met nieuwe aanvragen.

Hoe werkt het aanvragen van thuisbatterij premie?

Denk je eraan om zo'n handige thuisbatterij in te zetten voor jouw zonne-energie? De aanvraag voor de premie was een eenvoudige online procedure, maar let op: vanaf 1 juni 2024 is het loket definitief gesloten voor nieuwe aanvragen. Het is dus essentieel om je dossier correct en tijdig in te dienen.

thuisbatterij belgie

Voor wie is de premie bedoeld?

De Vlaamse thuisbatterij premie was specifiek gericht op natuurlijke personen. Dat wil zeggen: particulieren, inclusief zelfstandigen of koopmannen. Hiermee wou de regering het gebruik van thuisbatterijen stimuleren bij een breed publiek.

Om in aanmerking te komen moet je voldoen aan de volgende eisen;

 • Zorg dat je thuisbatterij voldoet aan de AREI-normen.
 • Indiening van een compleet dossier is cruciaal. Vergeet niet om naast de factuur ook een verklaring op eer en het keuringsbewijs toe te voegen.
 • Voorkom dubbele aanvragen; dit vertraagt alleen maar het proces.

Hoeveel premie kun je krijgen?

De hoogte van de premie was afhankelijk van de capaciteit van je thuisbatterij en kan oplopen tot een significant bedrag, afhankelijk van het moment van indienstneming.

premie thuisbatterij Vlaanderen

Bron: Vlaanderen.be

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

Conclusie

Hoewel de premie voor thuisbatterijen een gesloten hoofdstuk is, blijft de interesse in thuisenergieopslag groeien. Overweeg jij de installatie van een thuisbatterij of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste oplossing voor jouw situatie?

Onze specialisten staan voor je klaar met advies op maat. Met een klik op de oranje knop hieronder ontvang je binnen 24 uur een persoonlijk en gratis advies voor jouw ideale energieopslagsysteem.

 Bronnen 


Premie voor de aankoop of leasing van een thuisbatterij voor zelf opgewekte energie. (z.d.). www.vlaanderen.be. https://www.vlaanderen.be/zonnepanelen/thuisbatterij/premie-voor-de-aankoop-of-leasing-van-een-thuisbatterij-voor-zelf-opgewekte-energie

Solvari, & Solvari. (2023, 7 december). Thuisbatterij premie 2024. Thuisbatterij.be.
https://www.thuisbatterij.be/premie

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als mijn thuisbatterij na 31 maart 2023 is geïnstalleerd?

Als je thuisbatterij na deze datum is geïnstalleerd en gekeurd, kom je niet meer in aanmerking voor de premie. De focus ligt nu op systemen die voor deze datum operationeel zijn geworden.

Ik ondervind vertragingen bij de installatie van mijn thuisbatterij. Kan ik nog steeds aanspraak maken op de premie?

Helaas, vertragingen bij de installatie of keuring die resulteren in een datum na 31 maart 2023 sluiten je uit van de premie. Het is essentieel om alles tijdig geregeld te hebben.

Tot wanneer kan ik mijn premieaanvraag indienen?

Je moet je volledige premiedossier indienen binnen 9 maanden na de datum van indienstname, zoals vermeld op je AREI-keuringsattest. Het aanvraagloket blijft open tot en met 31 mei 2024; na die datum worden geen nieuwe aanvragen meer geaccepteerd.

Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om België verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>