fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

'ModuleOne' MyGrid thuisbatterij

In een markt zoals die van energieopslag zijn er veel fabrikanten die de markt willen domineren met nieuwe ideeën en producten. Ook MyGrid is hier een van en bracht onlangs een nieuw product op de markt. Met een draagbare 'plug-en-play' accu, genaamd de ModuleOne, wil MyGrid de markt van thuisbatterijen op zijn kop zetten. Op deze pagina bespreken we hoe dit product werkt en voor welke huishoudens het geschikt is.

MyGrid 'ModuleOne' - Specs

 • Type accu: LiFePO4
 • Capaciteit: 1,5 kWh
 • Aantal laadcycli: 6.000
 • Gewicht: 12 kilogram
 • Prijs:  € 1.750 (Pre-Order)
 • Land van herkomst: België

Wat de MyGrid ModuleOne uniek maakt is dat het een thuisbatterij met stekker is, ook wel 'plug-en-play' genoemd. Dit houdt in dat je de accu kunt gebruiken door deze direct in het stopcontact te pluggen. Momenteel is de batterij enkel te verkrijgen via een pre-order.

Pas als er genoeg mensen de ModuleOne besteld hebben zullen deze geproduceerd worden. Of dit ook echt gaat gebeuren en wanneer is moeilijk te voorspellen. Voorlopig zijn er nog genoeg modellen te 'pre-orderen'. Dit is enkel mogelijk via Kickstarter.

MyGrid moduleOne

Bron: MyGrid.energy

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

Hoe werkt de MyGrid thuisbatterij?

De werking van de MyGrid thuisbatterij is zeer eenvoudig. Het is een draagbare thuisbatterij die je rechtstreeks kunt aansluiten op een van de stopcontacten in je woning. Hierdoor zal de accu zich automatisch opladen. Dit gebeurt bijvoorbeeld op momenten dat je zonnepanelen meer energie produceren dan op dat moment nodig is.

De MyGrid thuisbatterij slaat de overtollige stroom op zodat deze later weer gebruikt kan worden.

Dit is uiteraard de belangrijkste functie van een thuisbatterij. Wat MyGrid uniek maakt, is dat deze direct met een stekker kan worden aangesloten, waardoor je geen installateur nodig hebt.

Dit maakt het uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een tuinhuisje of op de camping. Een MyGrid accu heeft echter een zeer beperkte opslagcapaciteit. De 1500 Wh zorgt ervoor dat je een kleine hoeveelheid stroom kunt opslaan. Voor huishoudens die veel minder afhankelijk willen worden van externe energieleveranciers, is deze plug en play thuisaccu niet geschikt. Gelukkig zijn er genoeg andere merken van thuisbatterijen op de markt.


MyGrid 'ModuleOne' | Voordelen + Nadelen

Nu we de specificaties en de werking van MyGrid hebben besproken, is het tijd om de voor- en nadelen op een rijtje te zetten.

Voordelen

 • Noodstroom: wanneer de stroom thuis uitvalt en je toch elektriciteit nodig hebt, kun je de ModuleOne gebruiken als back-upstroom. Dit is wel zo handig, zeker als je apparaten hebt die niet te lang zonder stroom kunnen, zoals bijvoorbeeld een aquarium.
 • Eenvoudig: voor het gebruik van deze thuisbatterij hoef je niet technisch aangelegd te zijn, en je hoeft ook geen externe specialist in te huren. De ModuleOne werkt met een stekker die je rechtstreeks in het stopcontact kunt steken.
 • Laag in kosten: via Kickstarter kun je de thuisbatterij van MyGrid al bestellen voor 1500 euro. Houd er wel rekening mee dat de productie pas van start gaat nadat alle voorbestellingen geplaatst zijn.

Nadelen

 • Nieuw product: ondanks dat de leverancier garantie geeft op 6000 laadcycli, is het bij een nieuw product zoals dit altijd de vraag hoe de prestaties op de lange termijn zullen zijn. Dit type thuisbatterij is nog erg nieuw, en veel consumenten geven de voorkeur aan een product dat zich over een langere periode heeft bewezen.
 • Beperkte opslag: de opslagcapaciteit van 1500 Wh is erg laag. Voor veel huishoudens is het dan ook meer een gadget dan een volwaardige accu voor energieopslag. Daarnaast is de thuisbatterij relatief zwaar; een eenheid van 2,5 kWh weegt ongeveer 140 kilo.

Hulp nodig bij je nieuwe thuisbatterij?

Op zoek naar een thuisbatterij, maar weet je niet precies welk type, model of merk je nodig hebt? Onze ervaren specialisten helpen je hier graag bij. Vul het formulier in en ontvang tot 4 verschillende offertes, inclusief duidelijk advies en toelichting. Zo ontdek je niet alleen wat je nodig hebt, maar profiteer je ook van de laagste prijsgarantie.

Belangrijk: Wij zijn onafhankelijk en onze service is kosteloos en vrijblijvend!

Veelgestelde vragen

Wat voor soort accu is de MyGrid ModuleOne?

De ModuleOne is een LFP accu, dit staat voor LiFePO4, wat weer een afkorting is van lithium ijzerfosfaat.

Hoeveel kost de draagbare thuisbatterij van MyGrid?

Momenteel is de batterij te pre-orderen voor een bedrag van 1750 euro. Bij de definitieve lancering zal de prijs verhoogd worden naar €2.000,-. Lees hier meer over de prijs van een thuisbatterij.

Hoe weet ik wat de beste thuisbatterij is voor mijn situatie

Zonder precies te weten wat je energieverbruik is en hoeveel, en welke zonnepanelen je hebt is dat moeilijk te zeggen. Dit artikel over de beste thuisbatterij geeft hier meer informatie over.

>