fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

GREENROCK zoutwaterbatterij

Ben je op zoek naar een betrouwbare en milieuvriendelijke thuisbatterij? Dan is de GREENROCK thuisaccu een geschikte keuze! Deze zoutwaterbatterij is uiterst duurzaam en heeft een lange levensduur. Ontvang vrijblijvend advies of lees verder over de prijs, eigenschappen en voordelen van deze thuisbatterij.


Op basis van jouw woonsituatie kijken we graag met je mee welke thuisaccu het meest geschikt is. Vul hier ons formulier in om een vrijblijvende offerte te ontvangen

Model

Capaciteit

Richtprijs (excl. installatie)

Header

GREENROCK Home

5 kWh (uit te breiden tot 30 kWh)

€800,- per kWh

GREENROCK Business

30 kWh (uit te breiden tot 270 kWh)

Op basis van offerte aanvraag

Hoe werkt de GREENROCK zoutwaterbatterij?

De GREENROCK thuisaccu is een milieuvriendelijke batterij die werkt op zoutwater. Deze zoutwaterbatterij bestaat uit twee reservoirs: één met zout water en één met zoet water. Wanneer deze twee soorten water met elkaar in contact komen, ontstaat er elektriciteit. Op deze manier kan de batterij overtollige stroom opslaan die wordt opgewekt door bijvoorbeeld zonnepanelen of windturbines. Later kun je deze opgeslagen energie gebruiken op momenten dat er geen zon of wind is. Het fungeert dus als een soort 'energieopslagplaats' voor de elektriciteit die je al geproduceerd hebt.

De thuisbatterij kan ook dienen als back-upvoorziening voor wanneer de stroom uitvalt. De batterij kan dan ingeschakeld worden om noodstroom te leveren aan essentiële apparatuur, zoals koelkasten en alarmsystemen. Zo ben je er ook tijdens noodgevallen van verzekerd dat je van energie voorzien bent.


Voor- en nadelen GREENROCK zoutwater batterij

Zoals elke thuisbatterij, heeft ook de GREENROCK zijn eigen voordelen en nadelen. Hieronder zetten we ze voor je op een rij. Zo kun je een goed geïnformeerde beslissing nemen of deze thuisbatterij passend is voor jouw situatie.

Voordelen

  • Milieuvriendelijk, GREENROCK is de veiligste en meest ecologische thuisaccu op de markt. Door het gebruik van zoutwater is deze thuisbatterij niet-brandbaar, niet-explosief en vervaardigd uit niet-toxische materialen.
  • Onderhoudsvrij, eenmaal geïnstalleerd vereist de GREENROCK geen verder onderhoud. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over bijkomende kosten.
  • Onafhankelijk van het elektriciteitsnet, door het gebruik van een thuisbatterij word je minder afhankelijk van het reguliere energienet. Dit betekent dat je minder elektriciteit hoeft te kopen en meer gebruikmaakt van je eigen duurzaam opgewekte stroom.
  • Noodstroomvoorziening, GREENROCK kan ook ingezet worden als back-up tijdens stroomuitvallen, zodat belangrijke apparaten blijven functioneren.

Nadelen

  • Groot apparaat, de GREENROCK neemt vrij veel ruimte in; een enkele unit van 2,5 kWh is ongeveer een meter hoog, 30 cm breed en 30 cm diep.
  • Zwaar apparaat, de thuisbatterij is ook relatief zwaar; een unit van 2,5 kWh weegt zo'n 140 kilo.

Kenmerken GREENROCK thuisbatterij

De GREENROCK zoutwaterbatterij onderscheidt zich op meerdere vlakken van andere alternatieven. Hieronder zetten we de kenmerken van de GREENROCK thuisbatterij voor je op een rij. Zo kun je eenvoudig bepalen of deze thuisaccu aan jouw wensen voldoet.

Duurzaamheid

De GREENROCK is niet zomaar duurzaam; het is de duurzaamste thuisaccu ter wereld. Voor deze thuisbatterij zijn enkel milieuvriendelijke materialen gebruikt, zoals milieuvriendelijk zoutwater elektrolyt. Je vindt dus geen toxische materialen in deze thuisbatterij, wat het tot een geschikte optie maakt voor diegenen die duurzaamheid belangrijk vinden.

100% ontlading

De ontlading van een batterij verwijst naar het percentage van de totale capaciteit dat gebruikt kan worden voordat de batterij weer opgeladen moet worden. Bij de GREENROCK is dit percentage 100%. Dit betekent dat je de volledige opgeslagen energie kunt gebruiken zonder de levensduur van de batterij in gevaar te brengen.

Modulair uit te breiden

De GREENROCK is beschikbaar vanaf 5 kWh, maar het grote voordeel is dat je jouw huidige systeem kan uitbreiden door extra eenheden toe te voegen. Heb je op een bepaald moment meer energieopslag nodig? Geen probleem. Je kunt dan een of meer extra eenheden van 2,5 kWh toevoegen. Dit geeft je de mogelijkheid om je energieopslag aan te passen aan veranderende behoeften. Dit wordt ook wel een een modulaire thuisbatterij genoemd.

Onderhoudsvrij

Eens geïnstalleerd, hoef je niet meer om te kijken naar de GREENROCK. Door het gebruik van zoutwater als basis, is de batterij volledig onderhoudsvrij. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over moeilijke onderhoudsprocedures of extra kosten.

Levensduur

Met een gemiddelde levensduur van 15 tot 20 jaar is de GREENROCK thuisbatterij een goede investering. Je geniet jarenlang van de voordelen van een thuisbatterij, en zodra de kosten zijn terugverdiend, sla je jouw energie gratis op!

100% recyclebaar

De batterij is ontworpen met oog op milieuvriendelijkheid. Zo kunnen alle onderdelen gerecycled worden zodra het product aan het einde van zijn levensduur is gekomen. Op deze manier wordt de ecologische impact van onze thuisbatterij tot een minimum beperkt.

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

GREENROCK prijs

Bij de aanschaf van een GREENROCK zoutwaterbatterij komen zowel de aanschafkosten als de installatiekosten kijken. Hieronder zetten we beide kostenposten voor je op een rij, zodat je een duidelijk beeld krijgt van wat je kunt verwachten.

Aanschafkosten

De aanschafkosten van de GREENROCK variëren afhankelijk van de opslagcapaciteit die je wilt. De thuisbatterijen zijn beschikbaar vanaf €800 per kWh (exclusief installatie). De minimale capaciteit is 5 kWh, dus dat maakt de minimale aanschafkosten €4.000. Alle elektronica zoals de omvormer, laders en het Energy Management System (EMS) zijn inbegrepen in deze kosten.

Lees tip: alles over de kosten van een thuisaccu

Installatiekosten

De installatiekosten voor de GREENROCK zoutwaterbatterij liggen gemiddeld tussen €400 en €800. Deze installatiekosten zijn lager in vergelijking tot andere thuisbatterijen. Dit is te danken aan de eenvoudige installatie van de batterij, installateurs hebben minder tijd nodig om de installatie uit te voeren waardoor het uurloon lager uitvalt.

Dankzij de plug en play-installatie is het mogelijk om zelf de installatie te verzorgen, maar om er zeker van te zijn dat alles goed verloopt, kiezen de meeste consumenten ervoor om dit te laten doen.

LET OP! Het is altijd aan te raden om offertes te vergelijken van verschillende installateurs. Verschillende installateurs hanteren namelijk verschillende tarieven, en door offertes te vergelijken, vind je de beste prijs! Doe hieronder de thuisbatterijcheck en ontvang 4 vrijblijvende offertes van specialisten bij jou in de omgeving.

GREENROCK offertes vergelijken

Geïnteresseerd in de GREENROCK thuisbatterij? Het vergelijken van offertes is een belangrijke stap voor het vinden van de beste prijs. Bij ThuisbatterijBelgië staan wij klaar om je te helpen.

Vul het onderstaande formulier in en ontvang vrijblijvend offertes en advies van maximaal 4 specialisten die actief zijn in jouw regio. Op deze manier weet je zeker dat je de beste prijs vindt!

Veelgestelde vragen

Welke soorten GREENROCK batterijen zijn er?

GREENROCK heeft twee soorten thuisbatterijen, de Home uitvoering (5-30kWh) en de Business uitvoering 30-270kWh).

Voor wie is de GREENROCK interessant?

De GREENROCK is interessant voor zowel particulieren als bedrijven die duurzaamheid belangrijk vinden en meer willen halen uit hun zelf opgewekte zonne-energie.

Hoe werkt een zoutwater technologie thuisbatterij?

Zoutwater batterijen bestaat uit twee reservoirs, een met zoutwater en een zoetwater. Bij contact tussen beide ontstaat er een elektrische stroom.

Wat is het verschil tussen zoutwater batterijen en lood zuur batterijen?

Zoutwaterbatterijen gebruiken zout water als 'brandstof', terwijl loodzuurbatterijen lood en zuur bevatten. Het verschil zit vooral in wat er binnenin zit en dat beïnvloedt zaken zoals veiligheid en hoe lang ze meegaan.

>