fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

 • Home
 • /
 • Thuisbatterij van 5 kWh | Voordelige Prijs, Uitgebreid Aanbod

Thuisbatterij van 5 kWh | Voordelige Prijs, Uitgebreid Aanbod

Jerry van Es

Op zoek naar een thuisbatterij en wil je weten of een thuisbatterij van 5 kWh geschikt is voor jouw situatie? Dan zit je hier goed! In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de 5 kWh thuisbatterij; wanneer het geschikt is, de keuzemogelijkheden, kosten en voor- en nadelen. Zo ben je zeker dat deze capaciteit de juiste keuze is voor jou!

Samenvatting

http://thuisbatterijbelgie.be/

Geen goesting om alles te lezen? Hier vind je de belangrijkste informatie kort samengevat.

 • Een thuisbatterij met 5 kWh capaciteit is voornamelijk aangeraden voor gezinnen van 1 of 2 personen
 • Met 5 kWh kun je ongeveer 25 uur televisiekijken, of 35 kilometer rijden met je elektrische wagen
 • Exclusief de installatie starten de kosten van een thuisbatterij met deze capaciteit vanaf 2500 euro

💰🤑 ThuisbatterijBelgië is een onafhankelijk collectief van installateurs door het hele land. Ontvang 4 op maat gemaakte offertes in je mailbox en bespaar tijd èn geld! 💰🤑 

>> Ja, ik wil vrijblijvend advies voor een thuisbatterij

Wat is de prijs van een 5 kWh thuisbatterij?

De prijs van een 5 kWh thuisbatterij ligt gemiddeld tussen de €2.500,- en €3.600,-. Dit is exclusief installatiekosten en een eventuele omvormer.

De definitieve kosten hangen echter af van verschillende factoren, zoals de installatiekosten, het gekozen merk, type batterij, hybride omvormers en de erkende installateur die je kiest. Het is daarom aangeraden om meerdere offertes te vergelijken voor de scherpste prijs!

3,5 dagen koelkast laten draaien

8 tot 10 wasbeurten doen

100 uur je laptop van stroom voorzien

+- 47 uur Televisie kijken

Wat kun je met 5 kWh?

Hiernaast kun je een inschatting zien van welke apparaten je voor welke tijd kunt gebruiken met een thuisbatterij met deze capaciteit. Om zeker te weten hoeveel kWh jij nodig hebt kun je onze specialisten raadplegen of deze pagina over capaciteit berekenen doornemen.

Wanneer is een 5 kWh thuisbatterij geschikt?

Een thuisbatterij van 5 kWh is een passende keuze als:

 • Je in een klein gezinshuis woont;
 • Je een laag energieverbruik hebt;
 • Er weinig grote energieverslindende toestellen in huis zijn.

Of de 5 kWh capaciteit thuisbatterij daadwerkelijk geschikt is voor jouw situatie is voornamelijk afhankelijk van jouw zonnepanelen vermogen. Een algemene richtlijn is dat voor elke kilowattpiek (kWp) aan zonnepanelen ongeveer 1,5 kWh aan batterijcapaciteit nodig is.

In het geval van een thuisaccu van 5 kWh, is deze dus geschikt voor huishoudens met zonnepanelen met een vermogen tussen 3.000 en 3.500 Wp. Voor deze situatie is een 5 kWh batterij capaciteit geschikt en kan het alle overtollige zonne-energie opslaan.

Keuzemogelijkheden thuisaccu 5 kWh

Als je op zoek bent naar een thuisbatterij met een capaciteit van 5 kWh, heb je een ruime keuze ter beschikking. Elke thuisbatterij heeft unieke kenmerken. Hieronder vind je een overzicht van de criteria waarmee je een thuisbatterij van 5 kWh kunt vergelijken.

Merk

Een eerste belangrijke overweging is het merk van de thuisbatterij. Er zijn tal van fabrikanten en merken die thuisbatterijen aanbieden, elk met hun eigen specificaties en reputatie wat betreft prestaties en betrouwbaarheid. Het is raadzaam om de verschillende merken te vergelijken en beoordelingen te lezen alvorens een definitieve keuze te maken.

Type batterij

Een ander belangrijk aspect is het type batterij. Er zijn meerdere soorten thuisbatterijen op de markt, zoals lithium-ion thuisbatterijen, loodzuur thuisbatterijen en zoutwater thuisbatterijen.

 • Lithium-ion batterijen zijn populair vanwege hun hoge energiedichtheid, wat inhoudt dat ze veel energie kunnen opslaan in verhouding tot hun afmetingen en gewicht. Ze hebben doorgaans ook een langere levensduur vergeleken met andere types batterijen.
 • Lood/zuur batterijen, die een langere geschiedenis hebben, staan bekend om hun betrouwbaarheid. Hoewel ze een lagere energiedichtheid hebben dan lithium-ion batterijen, zijn ze nog altijd een goede keuze in bepaalde gevallen, vooral voor wie een voordeligere thuisbatterij zoekt.
 • Zoutwater batterijen zijn gekend om hun milieuvriendelijkheid en veiligheid. Ze gebruiken waterige oplossingen van natrium, chloride en andere zouten als elektrolyt, waardoor ze minder schadelijke materialen bevatten in vergelijking met sommige andere thuisbatterijen.

Afmetingen en gewicht

De afmetingen en het gewicht van de thuisbatterij kunnen variëren en zijn daarom belangrijke factoren om in acht te nemen. Sommige 5 kWh thuisbatterijen zijn compacter en lichter dan andere. Afhankelijk van de ruimte die je thuis beschikbaar hebt, kan je hierop de juiste thuisbatterij kiezen!

Garantie

Tot slot is de garantie een belangrijk element bij de keuze van een thuisbatterij. De verschillende leveranciers bieden uiteenlopende garantievoorwaarden aan. De dekking voor defecten en de duur van de garantie op de batterij kunnen verschillen. Het is daarom aanbevolen om de garantievoorwaarden grondig te vergelijken en de beste optie te kiezen.

Meer capaciteit nodig? Kies dan voor 10 kWh of 15 kWh.

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

Voor- en nadelen van een 5 kWh batterij

De 5 kWh thuisbatterij heeft, net als elke andere thuisbatterij capaciteit, zowel voordelen als nadelen. Hieronder zetten we deze voor je op een rij, zodat je een doordachte keuze kunt maken of zo'n thuisbatterij capaciteit een geschikte keuze is voor jou!

Voordelen thuisbatterij van 5 kWh

 • Betaalbaar, in vergelijking met thuisbatterijen met een grotere opslagcapaciteit is de 5 kWh variant over het algemeen betaalbaarder.
 • Licht gewicht, dankzij zijn beperkte capaciteit heeft de 5 kWh thuisbatterij een lichter gewicht, wat de installatie vergemakkelijkt.
 • Klein formaat, het compacte formaat van de 5 kWh thuisbatterij maakt de thuisbatterij geschikt voor woningen met beperkte ruimte.
 • Veel aanbod, vanwege de populariteit van deze capaciteit zijn er veel merken en modellen beschikbaar. Je hebt hierdoor ruim de keuze.

Nadelen thuisbatterij van 5 kWh

 • Capaciteit is vrij beperkt, voor huishoudens met een hoger energieverbruik of veel grootgebruikers van elektrische apparaten is de 5 kWh thuisbatterij niet geschikt.
 • Niet geschikt voor grote gezinnen, voor gezinnen bestaande uit meerdere personen, is 5 kWh capaciteit te beperkt. Een grotere capaciteit is nodig om aan de energieopslag te voldoen.
 • Kan snel leeg raken, tijdens periodes van veel energieverbruik kan de energieopslag van 5 kWh snel leeg raken. Wanneer alle opgewekte stroom verbruikt is dien je weer energie van het elektriciteitsnet te kopen.
 • Je raakt niet volledig onafhankelijk van het stroomnet, hoewel de thuisbatterij bijdraagt aan zelfvoorzienendheid, kan de beperkte capaciteit er niet voor zorgen dat je volledig onafhankelijk raakt van het reguliere stroomnet.

Ontvang advies voor de juiste thuisaccu

Wil je weten welke thuisbatterij capaciteit het beste aansluit op jouw behoeften? ThuisbatterijBelgië staat klaar om je te helpen. Met behulp van het onderstaande formulier kun je eenvoudig en geheel vrijblijvend offertes aanvragen van maar liefst 4 installateurs bij jou in de buurt

Dit biedt niet alleen de mogelijkheid om de beste prijs te vinden, maar ook om al je vragen te stellen. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je de perfecte thuisaccu krijgt voor jouw specifieke situatie!


Voor wie is een thuisbatterij van 5 kwh geschikt?

Een thuisbatterij van 5 kwh is geschikt voor een klein gezin dat een laag eigen verbruik heeft en hun opgewekte energie graag wilt opslaan voor later gebruik.

Wat is de terugverdientijd van een thuisbatterij met 5 Kilowattuur?

De terugverdientijd van een thuisbatterij in gunstige gevallen is 7 jaar maar kan bij andere omstandigheden ook 10 jaar bedragen. Onze specialisten bekijken wat het gunstigste scenario is voor jouw woning.

Kan ik de thuisbatterij zelf installeren?

Je kunt ervoor kiezen om een thuisbatterij zelf te installeren, maar het is aan te raden een thuisbatterij te laten plaatsen door een erkend installateur. Zo ben je zeker dat de thuisbatterij goed aangesloten wordt, en behoud je garantie.

Is er een premie voor thuisbatterijen van 5 kilowattuur?

Alle premies lopen af op 1 juni 2024. Vanaf die datum is de regeling definitief afgeschaft.

Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om België verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>