fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

 • Home
 • /
 • Plug-en-Play Thuisbatterij met stekker

Plug-en-Play Thuisbatterij met stekker

Jerry van Es

Je ziet ze steeds meer verschijnen, thuisbatterijen met stekker die je rechtstreeks in het stopcontact kunt steken. Wat houdt zo'n 'plug en play' thuisaccu precies in? Op deze pagina leg ik uit hoe het werkt, wat het kost, welke modellen er beschikbaar zijn en voor wie dit type accu geschikt is.

Samenvatting

http://thuisbatterijbelgie.be/

Geen goesting om alles te lezen? Hier vind je de belangrijkste informatie kort samengevat.

 • Voor een thuisbatterij met stekker heb je geen installateur nodig
 • Er is momenteel nog weinig aanbod van dit type thuisbatterij
 • De opslagcapaciteit van een zogeheten 'plug-en-play' thuisbatterij is erg beperkt

💰🤑 ThuisbatterijBelgië is een onafhankelijk collectief van installateurs door het hele land. Ontvang 4 op maat gemaakte offertes in je mailbox en bespaar tijd èn geld! 💰🤑 

>> Ja, ik wil vrijblijvend advies voor een thuisbatterij

Wat is een plug-en-play thuisbatterij?

Een plug-en-play thuisbatterij is een thuisbatterij die je eenvoudigweg kunt aansluiten op het elektriciteitsnet van je woning via een stekker. Doordat je de batterij rechtstreeks in het stopcontact kunt steken, heb je geen complexe installatie nodig.

Het gemak van een draagbare thuisbatterij maakt dat vooral mensen met tuinhuizen en op campings graag gebruikmaken van een thuisbatterij met stekker.

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

Thuisbatterij met stekker: Voordelen + Nadelen 

Alvorens je beslist om meteen een thuisbatterij met stekker aan te kopen, is het belangrijk dat je zowel de voordelen als de nadelen kent. We hebben deze hieronder voor je belicht.

Voordelen

 • Lagere kosten: het aanschaffen van een thuisbatterij vereist normaal gezien een aanzienlijke investering. Een 'draagbare thuisbatterij' is echter veel betaalbaarder.
 • Geen installatie nodig: een thuisaccu installeren is doorgaans vrij gecompliceerd, maar dat geldt niet voor een thuisbatterij met stekker.
 • Ook als noodstroom: een plug-en-play thuisbatterij kan altijd gebruikt worden als noodstroom. Ideaal dus wanneer je in een regio woont waar de stroom regelmatig uitvalt.

Nadelen:

 • Beperkte capaciteit: de capaciteit van deze thuisbatterijen is beperkt (1,5 kWh). Hiermee is het een interessante toevoeging, maar kun je niet voldoende energie opslaan om onafhankelijk te worden van het elektriciteitsnet.
 • Hogere kosten bij meerdere batterijen: hoewel je de capaciteit kunt verhogen door meerdere plug-en-play thuisbatterijen te gebruiken, wordt het totale kostenplaatje daardoor aanzienlijk hoger en zijn 'standaard' thuisbatterijen aantrekkelijker en voordeliger.

Hoe werkt een plug en play thuisbatterij?

Een plug-and-play thuisbatterij kan je vergelijken met een hele grote powerbank. In dit geval slaat de plug-and-play accu de overtollige zonne-energie op die wordt opgewekt door je zonnepanelen. Zonder thuisbatterij gaat deze stroom tenslotte verloren.

Op het moment dat je zonnepanelen niet genoeg energie genereren, zal de plug-and-play thuisbatterij zijn opgeslagen stroom vrijgeven. Hierdoor moet je op dat moment geen stroom van het elektriciteitsnet afnemen en bespaar je dus kosten.

Een thuisaccu met stekker heeft twee unieke kenmerken; 

 • Je hebt geen installateur nodig, je steekt de thuisbatterij direct in het stopcontact
 • De batterij is draagbaar, je kunt hem dus op verschillende plekken gebruiken en ook gemakkelijk meenemen bij een verhuizing

Hou er echter wel rekening mee dat de capaciteit van een plug-and-play accu beperkt is (+- 1,5 kWh). De accu zal zeker bij kunnen dragen aan een kostenbesparing, maar wel in mindere mate dan een accu van bijvoorbeeld 15 kWh.

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

Het huidige aanbod op de markt

Op moment van schrijven is er zeer weinig aanbod van thuisbatterijen met stekker. In België is er zelfs maar een merk/model te verkrijgen op dit moment; de MyGrid ModuleOne. Je kunt deze momenteel echter alleen pre-orderen. Dat houdt in dat er nog geen voorraad is en je de batterij geleverd krijgt wanneer deze is geproduceerd.

De ModuleOne van MyGrid heeft een opslagcapaciteit van 1500 Wh (1,5 kWh) en is te pre-orderen voor €1750. 

MyGrid moduleOne

Bron: mygrid.energy

Toch op zoek naar een kwalitatieve thuisbatterij voor jouw woning? Neem dan eens een kijkje in onze shop op ThuisbatterijBelgië.be!

De kosten van een thuisbatterij op stopcontact

Momenteel kun je een thuisbatterij op stopcontact aanschaffen voor €1.750,-. Dit is een stuk lager dan wanneer je een professionele thuisaccu koopt en laat installeren. Dit komt echter omdat de opslagcapaciteit ook lager is. Wanneer je de prijs verrekent naar het aantal kWh zijn de gebruikelijke thuisbatterij kosten lager dan die van een plug-en-play model.

Advies nodig?

Kom je er niet helemaal uit? Vraag je jezelf af of een draagbare thuisbatterij de juiste keuze is maar ben je wel op zoek naar een effectieve manier van energieopslag? Geen probleem! Door ons formulier in te vullen kunnen onze specialisten met je mee kijken en je van vrijblijvend advies voorzien. Deze wordt vertaald in de vorm van een offerte.

Maximaal 3 partners van ons kunnen reageren op jou, dus je kunt drie verschillende offertes van thuisaccu installateurs vergelijken zodat je nooit te veel betaalt!

 Bronnen 


Ervaar de toekomst van energie met de ModuleOne thuisbatterij. (z.d.). MyGrid. https://www.mygrid.energy/nl

Vanheerentals, M. (2022, 8 november). New plug-and-play home battery makes it easier to store power yourself. IO.
https://innovationorigins.com/en/new-plug-and-play-home-battery-makes-it-easier-to-store-power-yourself/

Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om België verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>