fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

Nexus Zonneplan thuisbatterij

Zonneplan, een van oorsprong Hollandse leverancier en installateur van zonnepanelen, heeft nu ook zijn eigen thuisbatterij gelanceerd. Met de Zonneplan Nexus wil het bedrijf bijdragen aan een versnelde energieomslag in België. De Nexus thuisbatterij heeft een minimale accucapaciteit van 10 kWh, maar is ook beschikbaar in een opslagcapaciteit van 15 of 20 kWh. De batterij van Zonneplan gebruikt een AI-platform genaamd Powerplay. Dit systeem zorgt ervoor dat de accu precies weet wanneer hij moet laden of ontladen.

Dit zorgt voor een extra niveau van efficiëntie, waardoor de thuisbatterij zich sneller zou moeten terugverdienen.

Zonneplan België?

Helaas biedt zonneplan in België (nog) geen diensten aan. Dat betekent net dat je niet kunt profiteren van een soortgelijke dienstverlening en eventuele zonnepanelen of thuisbatterij. Geef je wensen door aan ons team en ontvang een aanbod voor de ideale thuisaccu opstelling!


Wat kost een Zonneplan Nexus thuisbatterij?

De prijs van een Nexus thuisbatterij van Zonneplan begint bij €5.990,- voor een capaciteit van 10 kWh, €6.990 voor 15 kWh en €7.990 voor de 20 kWh versie.

Deze prijzen liggen redelijk in lijn met de gemiddelde kosten van thuisbatterijen in België.

Specificaties

  • Type accu: LFP (LiFePO4)
  • Opslag: 10 kWh, 15 kWh en 20 kWH
  • Gewicht: Onbekend
  • Laadcycli: 5000 - 7000
  • Garantie: 7 jaar
  • Aantal fase: 3-fase
  • Dynamic load balancing: Ja

Zonneplan thuisbatterij overzicht

Wat?

Capaciteit

Richtprijs (excl. installatie)

Zonneplan Nexus 10 kWh

10 kWh

€5.990

Zonneplan Nexus 15 kWh 

15 kWh

€6.990

Zonneplan Nexus 20 kWh 

20 kWh

€7.990

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

Als we de prijs van de Zonneplan thuisbatterij vergelijken met die van een aantal andere merken, dan valt het op dat de Nexus duurder uitvalt wanneer je kiest voor 10 kWh aan opslagcapaciteit, maar opvallend genoeg goedkoper wordt als je opteert voor 20 kWh.

Voorbeeld:
De Zonneplan thuisaccu met 10 Kilowattuur is 30% duurder dan een vergelijkbaar model van Pylontech. Bij 20 een opslagcapaciteit van 20 kWh is de Nexus juist 10% goedkoper dan een soortgelijk model van Pylontech.


De Nexus thuisbatterij van zonneplan is een Lithium-Ijzerfosfaat model. Deze staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit in de markt, dankzij een hoge laadefficiëntie en hun milieuvriendelijkheid. Bovendien zijn ze uitermate veilig.

Er zijn echter nog veel meer LFP / LiFePO4 (afkortingen voor Lithium-IJzerfosfaat) accu’s op de markt, dus wat maakt de Nexus thuisbatterij dan zo uniek? Het antwoord ligt in de AI-technologie die de batterij intelligenter maakt. De batterij kan supersnel opladen. Zodra het systeem detecteert dat de energieprijzen lager zijn, zal deze zo snel mogelijk opladen. Wanneer de energieprijzen hoger zijn, kiest de Zonneplan thuisbatterij ervoor om de opgeladen energie weer te ontladen.

Deze slimme functionaliteit zorgt ervoor dat je een hoger rendement haalt uit je batterij en deze dus sneller terugverdient. Thuisbatterij België is van mening dat deze thuisaccu vooral interessant is vanwege de dynamische lastbalancering met AI-functie.

nexus zonneplan

Bron: zonneplan.nl

Zonneplan ‘Nexus’ thuisbatterij kopen?

Je kunt de Nexus thuisbatterij aanschaffen via Zonneplan.nl. We zijn geen verkopers van dit merk. Wel kunnen we je uitstekend van dienst zijn. Als onafhankelijk platform hebben we geen specifieke overeenkomsten met merken of individuele installateurs. Onze specialisten kunnen dan ook voor jou nagaan welk merk of type thuisbatterij het best bij jouw behoeften past. Samen gaan we vrijblijvend voor jou op zoek naar het beste Zonneplan thuisbatterij alternatief.

Beschik jij over alle kennis om zelf een beslissing te nemen en weet je zeker dat je een Zonneplan thuisbatterij wilt kopen? Dan zijn dit de grootste voordelen:

Voordelen

De grootste voordelen van de Zonneplan huisbatterij zijn;

  • Hoog rendement dankzij de slimme AI-technologie van Powerplay
  • Te combineren met zonnepanelen van Zonneplan
  • Verkrijgbaar in 3 verschillende opslagcapaciteiten

Wat is de huidige Zonneplan thuisbatterij prijs?

De prijs van de Zonneplan thuisbatterij begint bij €5.990,- en loopt op tot €7.990,-. De minimale opslagcapaciteit is 10 kWh. De maximale opslagcapaciteit is 20 kWh.

Wat is de maximale capaciteit van de Nexus thuisbatterij?

De minimale capaciteit bedraagt 10 kWh, terwijl de maximale capaciteit 20 kWh is. De Nexus thuisbatterij is ook verkrijgbaar met een capaciteit van 15 kWh.

>