fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

Tesla Powerwall thuisbatterij

De Tesla Powerwall thuisbatterij is een van de best presterende accu's op de markt. Het bedrijf achter de luxe elektrische wagens staat al jaren aan de top als het gaat om batterijtechnologie, en de Tesla Powerwall thuisaccu is hier het levende bewijs van. De installateurs van ThuisbatterijBelgië zijn officieel gemachtigd om thuisbatterijen van Tesla te plaatsen. Vraag zonder verplichtingen een offerte aan of lees verder over de prijs, kenmerken en voor- en nadelen.


Onze specialisten kijken graag kosteloos en vrijblijvend met je mee om te bepalen welke (Huawei) batterij je nodig hebt. Vul hier ons formulier in om een vrijblijvende offerte te ontvangen, of kijk hieronder verder naar het aanbod. 

Overzicht Tesla thuisbatterij modellen

Model

Capaciteit

Richtprijs

Header

Tesla Powerwall 2

13,5 kWh

wordt niet meer geproduceerd

Tesla Powerwall 3

10 kWh

€7.300

Tesla Powerwall België

Word jij binnenkort een van de trotse bezitters van een Tesla Powerwall in België? De Tesla thuisbatterij is een lithium-ion batterij met een ingebouwde omvormer. Dankzij deze thuisbatterij kan je de overtollige zonne-energie die geproduceerd wordt door je zonnepaneleninstallatie opslaan voor later gebruik. Doordat de batterij de energie bewaart, word je minder afhankelijk van het energienet en kan je je zelf opgewekte energie efficiënter benutten. Steeds meer gezinnen kiezen hiervoor, zeker gezien de huidige energieprijzen.

Kenmerken Tesla thuisbatterij

Een Tesla thuisbatterij heeft meerdere eigenschappen die het onderscheidt van andere thuisbatterijen. Hieronder sommen we enkele van de belangrijkste eigenschappen op. Zo weet je zeker of deze thuisbatterij voldoet aan jouw behoeften en verwachtingen!

Capaciteit

De capaciteit van een thuisbatterij is zoals de 'tank' van een auto. Het duidt aan hoeveel (zonne-)energie het kan vasthouden. De capaciteit van de Tesla Powerwall bedraagt 14 kWh. Dat betekent dat het in totaal 14 kilowattuur aan energie kan bevatten. De bruikbare energie van de Tesla Powerwall is 13,5 kWh, dit deel kun je daadwerkelijk gebruiken om dingen van stroom te voorzien.

Vermogen

Vermogen is zoals de snelheid waarmee je energie uit de batterij kunt halen. De Tesla Powerwall heeft een piekvermogen van 11,5 kW, dit is de hoeveelheid energie die de thuisbatterij kan leveren wanneer er snel veel energie nodig is. Het continu vermogen is ook 11,5 kW, dit is de hoeveelheid energie die de thuisbatterij voortdurend kan leveren. Dit is de eerste thuisaccu op de markt waarbij het continu vermogen gelijkstaat aan het piekvermogen

Efficiëntie

Efficiëntie vertelt je hoe goed de batterij de (duurzame) energie benut die erin gaat. De Tesla Powerwall heeft een efficiëntie van 90%, wat betekent dat van elke 100 eenheden energie die je erin stopt, je er 90 terugkrijgt. Dat is zeer goed!

Ontladen

Ontladen is het proces van wanneer je de energie uit de batterij haalt om dingen van energie te voorzien. De Tesla Powerwall kan volledig worden ontladen, wat betekent dat je alle opgeslagen energie kunt gebruiken als dat nodig is.

Afmetingen en gewicht

Als we kijken naar de grootte en het gewicht van de Tesla Powerwall, heeft deze een breedte van 74 centimeter, een hoogte van 112 centimeter en een diepte van 14 centimeter. Het totale gewicht bedraagt 130 kilogram. Dit is vergelijkbaar met andere lithium-ion thuisbatterijen met deze specificaties.

Uitbreiding

Als je meer energieopslag nodig hebt, kun je tot wel 10 Powerwalls met elkaar combineren. Je kunt in totaal dus 10 keer de capaciteit van de thuisbatterij vergroten, de totale capaciteit bedraagt daarmee 140 kWh. Dat is enorm veel!

Garantie

De Tesla Powerwall wordt geleverd met een garantie van 10 jaar. Dit betekent dat je minimaal 10 jaar zeker bent van een correcte werking van jouw thuisbatterij, als er iets misgaat kun je terugvallen op de garantie en wordt de thuisbatterij voor je hersteld of vervangen!

Installatie

Je kunt de Tesla Powerwall op de vloer of aan de muur installeren. Je kunt ook kiezen dit binnen of buiten te doen, het is namelijk water- en stofbestendig tot IP67. Dus, het kan tegen een stootje en werkt zowel binnen als buiten, wat het tot een geschikte thuisbatterij maakt waar je het ook wil plaatsen!

Tesla app

De Tesla Powerwall thuisbatterij wordt geleverd met een Tesla-app. De Tesla-app is een handig extraatje waarmee je de energieproductie en het energieverbruik van je huis in real-time kunt volgen. Ook stuurt de app je directe meldingen, zodat je meteen op de hoogte bent van belangrijke gebeurtenissen.

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!


Tesla Powerwall prijs

De totale kosten van een Tesla Powerwall thuisbatterij bestaan uit twee delen: de aankoopprijs en de installatiekosten. Hieronder geven we een overzicht van deze kosten.

Aankoopprijs

De aankoopprijs voor een Tesla Powerwall batterij ligt rond de €7.300. De prijs van de Tesla Powerwall in België is vergelijkbaar met die in andere Europese landen. Volgens ons is de prijs het zeker waard vanwege de uitstekende kwaliteit van deze batterij.

Installatiekosten

Naast de aankoopprijs van het toestel moet je ook rekening houden met de kosten voor de installatie. Het installeren van een Tesla Powerwall 2 is geen simpele klus en moet uitgevoerd worden door een specialist. Alleen zo kun je er zeker van zijn dat je systeem optimaal functioneert.

De geschatte installatiekosten variëren tussen de €750 en €2.000, afhankelijk van verschillende factoren zoals de complexiteit van de installatie, de afstand tot het elektriciteitsnet en eventuele aanpassingen aan de bestaande elektrische infrastructuur.

Opgelet! De installatiekosten voor de Tesla Powerwall kunnen verschillen per aanbieder. Het is daarom sterk aanbevolen om verschillende offertes aan te vragen en deze te vergelijken via ThuisbatterijBelgië. Zo ben je zeker dat je de beste prijs betaalt!

Voor- en nadelen Tesla Powerwal

Net zoals bij elke andere thuisbatterij, zijn er verschillende voor- en nadelen verbonden aan de Tesla Powerwall. Hieronder sommen we de voordelen en nadelen op, zodat je goed kunt inschatten of het in jouw situatie interessant is om een Powerwall te plaatsen!

Voordelen

  • Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet, met een Tesla Powerwall ben je minder afhankelijk van de reguliere stroomvoorziening omdat je meer gebruikmaakt van je eigen geproduceerde energie.
  • Back-up tijdens stroomuitval, de Powerwall kan gebruikt worden als back-upvoorziening, zodat je niet zonder stroom valt als het elektriciteitsnet uitvalt. Hierdoor kun je essentiële apparaten altijd aan de praat houden!
  • Mogelijkheid tot uitbreiding voor meer capaciteit, je kunt de capaciteit van deze thuisbatterij eenvoudig vergroten door extra Powerwalls toe te voegen. Zo kun je meer energie opslaan en gebruiken.
  • Ingebouwde omvormer, de ingebouwde omvormer maakt de installatie eenvoudiger en zorgt voor een betere energieoverdracht.
  • Mooi ontwerp, naast functionaliteit heeft de Tesla thuisbatterij ook een aantrekkelijk minimalistisch design. Dit is een pluspunt voor wie het uiterlijk van hun huis belangrijk vindt.
  • Kan buiten geplaatst worden, de Powerwall kan ook buiten geïnstalleerd worden, wat handig is als er binnen beperkt ruimte beschikbaar is.

Nadelen

  • Duurste batterij op de markt, de prijs van de Tesla Powerwall ligt hoger in vergelijking met de kosten van andere thuisbatterijen.
  • Beperkt aantal installateurs beschikbaar, door de complexe installatie kan het een uitdaging zijn om een gekwalificeerde installateur te vinden.
  • Niet veel keuze in andere soorten Tesla Powerwall thuisaccu's, het aanbod aan verschillende types Tesla Powerwall thuisbatterijen is beperkt. Je hebt minder keuze wat betreft specifieke functies of capaciteiten.

Tesla Powerwall offertes vergelijken

Het vergelijken van offertes voor de Tesla Powerwall is een belangrijke stap bij het vinden van de beste prijs. Bij ThuisbatterijBelgië staan we klaar om je hierbij te helpen. Vul het onderstaande formulier in en ontvang vrijblijvend offertes en advies van maximaal 4 specialisten die actief zijn in jouw regio. Zo ben je verzekerd van de beste prijs!


Veelgestelde vragen

Het vergelijken van offertes voor Tesla Powerwall is een belangrijke stap voor het vinden van de beste prijs. Bij Thuisbatterij Nederland staan wij klaar om je te helpen. Vul het onderstaande formulier in en ontvang vrijblijvend offertes en advies van maximaal 4 specialisten die actief zijn in jouw regio. Op deze manier weet je zeker dat je de beste prijs vindt!

Welke modellen zijn er precies?

Ondertussen zijn we aangeland bij de Tesla Powerwall 3, de opvolger van de Tesla Powerwall 2.

Wat is de maximale capaciteit van de Tesla thuisbatterij?

De maximale capaciteit van de Tesla thuisbatterij is 14 kWh. Dit is ruim voldoende voor de meeste gezinnen tot maximaal 4 à 5 personen.

Ben ik met de Tesla Powerwall onafhankelijk van het elektriciteitsnet?

Met een Tesla Powerwall batterij word je voor een groot deel onafhankelijk, maar dit hangt af van het aantal zonnepanelen en het energieverbruik van je woning. Je bent in elk geval verzekerd van stroom op het moment dat het elektriciteitsnet uitvalt omdat de thuisbatterij als back-up fungeert.

Waarom een thuisbatterij?

Het gebruik van een thuisbatterij maakt je onafhankelijker van het energienet en stelt je in staat om te besparen op energiekosten.

Kan je de Tesla Powerwall thuisbatterij gebruiken als noodstroomvoorziening?

Ja, je kunt de opgeslagen energie gebruiken om je woning van stroom te voorzien tijdens een stroomuitval.

>