fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • Modulaire thuisbatterij; hoe werkt het en welke opties heb je?
Jerry van Es
Gepubliceerd op: april 8, 2024

Een groeiend aantal fabrikanten van thuisbatterijmerken komt met modulaire modellen op de markt. Een ontwikkeling die we bij ThuisbatterijBelgië.be van harte omarmen. In deze blog bespreken we hoe het precies werkt, wat de voordelen zijn en bieden we nog veel meer informatie over de modulaire thuisbatterij.

Wat is een modulaire thuisbatterij?

Een modulaire thuisbatterij is een energieopslagsysteem waarvan de capaciteit flexibel uitgebreid of verminderd kan worden door middel van afzonderlijke batterijmodules. Modulaire thuisbatterijen zijn er in verschillende soorten; zoutwater en lithium.

Je kunt de opslagcapaciteit van een modulaire thuisbatterij uitbreiden door extra modules toe te voegen. Het is ook mogelijk om de capaciteit te verlagen door batterijmodules te verwijderen. Batterijen worden vooral gebruikt door mensen met zonnepanelen.

Voordelen van een modulaire thuisbatterij

Het gebruik van een modulaire thuisbatterij heeft veel voordelen ten opzichte van een niet-modulaire accu.

Flexibiliteit

Stel je voor; je hebt besloten om een bijdrage te leveren aan een duurzamere samenleving. Om je steentje bij te dragen kies je voor een thuisbatterij. Hoewel je qua energiebehoefte misschien een 15 kWh thuisbatterij nodig hebt, vereist dit een aanzienlijke investering.
Door te kiezen voor een modulaire thuisbatterij kun je toch je eigen energie opslaan, zonder dat je een groot bedrag nodig hebt.

Kostenefficiëntie

Door te kiezen voor een modulaire batterij kun je deze zo samenstellen dat het perfect aansluit op jouw energiebehoefte. Hierdoor betaal je niet voor opslagcapaciteit die je toch niet gebruikt.

Veel standaard thuisbatterijen hebben stappen van 5 kWh, zoals 20 kWh. Als je bijvoorbeeld een capaciteitsbehoefte van 17,21 kWh hebt, kun je dit met batterijmodules precies samenstellen zonder dat je voor een 20 kWh accu moet betalen

Onderhoudskosten

Als een afzonderlijke batterijmodule van je thuisbatterij defect raakt, is het veel goedkoper om deze te vervangen dan wanneer een niet-modulaire accu kapot gaat. Om deze reden is het op lange termijn verstandiger om voor een modulaire thuisbatterij te kiezen, zodat je de kosten zo laag mogelijk houdt.

Schaalbaarheid

Verandert je energiebehoefte en heb je meer opslagcapaciteit nodig? Een modulaire thuisbatterij is eenvoudig uit te breiden tot de gewenste capaciteit. Als je een vaste batterij hebt, kun je deze niet uitbreiden of opschalen.

Het is dus een groot voordeel dat je de mogelijkheid hebt om te schalen wanneer je meer of minder energie wilt kunnen opslaan.

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

Merken

Verschillende merken van thuisbatterijen bieden modulaire accu's aan. Hier zijn enkele voorbeelden:

Pylontech

pylontech

Pylontech is een Chinese fabrikant van thuisbatterijen. De accu's hebben een garantie van 7 jaar. Consumenten (en wij) zijn zeer tevreden over de kwaliteit van Pylontech's modulaire thuisbatterijen. De lithium-ijzerfosfaataccu's zijn verkrijgbaar met een minimale capaciteit van 7,1 kWh die uitgebreid kan worden tot 24,86 kWh.

Kenmerken

Soort batterij: LiFePO4
Capaciteit: 7,1 - 24,86 kWh
Geschatte prijs: tussen € 3.200,00 en € 10.350,00

Greenrock

greenrock

De zoutwater thuisbatterij van Greenrock wordt vervaardigd in Oostenrijk. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid zijn kernwaarden bij de Greenrock thuisaccu. ZZoutwater batterijen, zoals deze, worden hoofdzakelijk ingezet in woningen die geen grote stroompieken ervaren. De Greenrock accu is beschikbaar met een startcapaciteit van 5 kWh tot meer dan 30 kWh. Hoewel zoutwater batterijen enkele nadelen kennen, blinken ze uit in levensduur en betrouwbaarheid.

Kenmerken

Soort batterij: Zoutwateraccu
Capaciteit: 5 - 30 kWh
Geschatte prijs: +- € 1.000 per kWh

Huawei

huawei logo

Huawei produceert een brede waaier aan producten, niet enkel smartphones. Integendeel, Huawei thuisbatterijen worden erkend als toonaangevend in de sector van energieopslag. De Huawei Luna 2000 is een modulaire thuisbatterij met een begincapaciteit van 5 kWh, die uitbreidbaar is tot 10 kWh of 15 kWh. Deze accu's hebben een minimum van 6000 laadcycli en worden geleverd met 10 jaar garantie..

Kenmerken

Soort batterij: Lithium Ion
Capaciteit: 5 - 15 kWh
Geschatte prijs: tussen €4.000 en €10.000
Geschatte levensduur: 20 jaar

huawei luna 2000

Voorbeeld: modulaire thuisaccu

Persoonlijke offerte voor jouw modulaire thuisaccu

Hecht je belang aan flexibiliteit en wil je niet meer uitgeven aan je energieopslag dan nodig? Onze specialisten staan voor je klaar.

Door enkele vragen in ons formulier te beantwoorden, kunnen onze partners jou een persoonlijke thuisbatterij offerte toesturen. Je ontvangt deze binnen 24 uur in je mailbox zonder enige verplichting.

 Bronnen 


Homepage - FusionSolar Global. (z.d.). https://solar.huawei.com/en/

Startseite - GreenRock Energy. (2024, 2 februari). GreenRock Energy. https://greenrock.energy/

Insert Content Template or Symbol
Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om België verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>