fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • Thuisbatterij 40 kWh

Thuisbatterij 40 kWh

Jerry van Es

Een thuisbatterij met een opslagcapaciteit van 40 kWh kan een grote hoeveelheid groene stroom opslaan. Deze thuisbatterij is doorgaans meer geschikt voor bedrijven dan voor een gemiddeld huishouden. In dit artikel vertellen we je alles over deze thuisbatterij; voor wie deze geschikt is, de voordelen en nadelen, kosten, en hoe je de meest geschikte thuisbatterij voor jouw specifieke situatie kunt vinden!

Wat kost een thuisbatterij van 40 kWh?

Een thuisbatterij van 40 kWh kost doorgaans tussen de €26.000 en €34.000. Deze prijs varieert afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het merk, de kwaliteit, en eventuele extra functies die de thuisbatterij biedt.

De prijs van een thuisbatterij kan aanzienlijk verschillen tussen verschillende leveranciers en installateurs. Daarom is het raadzaam om meerdere offertes te vergelijken voordat een beslissing wordt genomen. Wil jij vrijblijvend een aantal offertes ontvangen? Vul dan ons formulier in!

Voor wie is de 40 kWh thuisbatterij geschikt?

De 40 kWh thuisbatterij is over het algemeen niet geschikt voor particuliere woningen vanwege de grote capaciteit. Voor huishoudens wordt doorgaans een kleinere thuisbatterij aanbevolen die beter aansluit op hun behoeften. De 40 kWh thuisbatterij is wel geschikt voor zakelijk gebruik of grote huishoudens die zeer veel stroom gebruiken

(Middel)grote bedrijven

Ondernemingen met een hoog energieverbruik, zoals supermarkten, fabrieken, magazijnen en winkels, kunnen de grote opslagcapaciteit van een 40 kWh thuisbatterij goed gebruiken. Dit stelt hen in staat om aanzienlijke hoeveelheden zelf opgewekte groene energie te bewaren en te benutten op momenten van hoge vraag.

Bedrijven met laadpalen voor elektrische voertuigen

Bedrijven die elektrische voertuigen gebruiken en beschikken over laadpalen kunnen eveneens goed gebruik maken van een 40 kWh thuisbatterij. Deze opslag is groot genoeg om meerdere elektrische auto's van energie te voorzien.

Populaire merken zijn GREENROCK en BYD. Deze merken verkopen thuisbatterijen van 10 kWh, 5 KWh en nog veel meer. Lees hier meer over de benodigde capaciteit van jouw thuisbatterij.

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

De werking van een thuisbatterij

Een thuisbatterij is als het ware de opslagplek voor de elektriciteit die wordt opgewekt door zonnepanelen. Wanneer de zonnepanelen meer energie produceren dan nodig is op dat moment, wordt het overtollige vermogen opgeslagen in de thuisbatterij in plaats van teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

Daarnaast kan een thuisbatterij ook worden gebruikt om energie in te kopen tijdens periodes van lage elektriciteitstarieven, bijvoorbeeld 's nachts wanneer de vraag afneemt. Op deze manier kun je tegen goedkopere tarieven energie inkopen en deze energie later gebruiken wanneer de tarieven weer stijgen.


Offerte aanvragen 40 kWh thuisbatterij

Benieuwd wat een thuisbatterij van 40 kWh jou precies gaat kosten? Bij ThuisbatterijBelgië.be staan we voor je klaar om je te adviseren en te begeleiden bij het vinden van de perfecte thuisbatterij.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan en geniet binnen enkele weken van jouw eigen energieopslag. Wij werken enkel met erkende installateurs waar servicegerichtheid en vriendelijkheid vooraan staan!


Hoe groot moet een zonnepanelen installatie zijn voor een 40 kWh thuisbatterij?

Voor een 40 kWh thuisbatterij wordt meestal een zonnepanelen installatie van 26 tot 40 kWp aanbevolen.

Hoe lang blijft stroom in een thuisbatterij?

De stroom blijft net zo lang in de thuisbatterij tot deze stroom verbruikt wordt

Hoe weet ik wat de juiste capaciteit is voor mijn thuisbatterij?

Om de juiste capaciteit voor je thuisbatterij te bepalen, moet je naar je energieverbruik kijken en rekening houden met je dagelijkse energieverbruik.

Welke omvormer heb je nodig voor een thuisbatterij?

Voor een thuisbatterij is een hybride omvormer nodig.

Wat is de beste plek voor een thuisbatterij?

De beste plek voor een thuisbatterij is een droge ruimte met een constante temperatuur.

Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om België verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>