fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • Thuisbatterij huren of leasen
Jerry van Es
Gepubliceerd op: april 9, 2024

Wil jij een thuisbatterij huren of leasen? Steeds meer woningeigenaren en bedrijven oriënteren zich op het opslaan van opgewekte stroom. Dat heeft te maken met het feit dat premie zonnepanelen steeds verder wordt afgebouwd. Om te zorgen dat zonne-energie opwekken net zo rendabel blijft als voorheen, schaffen veel mensen een thuisbatterij aan. Voor mensen die geen forse investering willen doen, is er ook de mogelijkheid om een thuisaccu te huren.

Wel of niet huren?

Voordat we vertellen bij welke partijen je een thuisbatterij kunt leasen, vertellen we eerst of het verstandig is. Wij van Thuisbatterij België, vinden het als landelijk platform onze verantwoordelijkheid om consumenten zo objectief en duidelijk mogelijk te informeren. Er zitten namelijk zowel voordelen als nadelen aan het huren van een thuisbatterij.

Voordelen:

  • Geen grote investering vooraf nodig

Nadelen:

  • Meer dan twee keer zo duur als kopen (lees verder voor toelichting)
  • Weinig keuze tussen verschillende merken en soorten
  • Je zit vast aan een contract

Het enige grote voordeel van leasen of huren is dat je geen grote investering hoeft te doen. In plaats hiervan betaal je een vast bedrag per maand. Het grootste nadeel is dat je een stuk meer betaalt.

Waarom een thuisbatterij huren duurder is

We doen een voorbeeldberekening aan de hand van een van de verschillende aanbieders, Otovo. Zij bieden thuisbatterijen aan van 7 kWh voor € 80,- per maand. De prijs van een thuisbatterij met deze capaciteit ligt ongeveer op € 4000,- inclusief installatie. Hierop zit een garantie van 10 jaar. Dit houden we aan qua levensduur van de batterij.

Kosten van huren na 10 jaar
12 (maanden per jaar) X 10 (aantal jaar) X 80 (huurprijs per maand) = € 9.600,-
Kosten van kopen na 10 jaar
3200 (prijs van de accu) + 800 (geschatte installatie kosten) = € 4.000,-

Zoals je ziet ben je voor het leasen van een thuisbatterij meer dan 2 keer zo duur uit! Zelfs met het afsluiten van een lening ben je goedkoper uit wanneer je besluit om zelf de thuisaccu te kopen. Op die manier kun je de opgewekte stroom het goedkoopst opslaan.

thuisbatterij belgie

Aanbieders van thuisbatterij leasen

Besluit je toch om een batterij voor thuis te leasen of huren? Dan kun je terecht bij de volgende aanbieders;

Otovo: Een Noors bedrijf dat ook in Nederland actief is met duurzame energie oplossingen. Ze bieden accu's aan van Enphase en Pylontec, inclusief hybride converter. De kosten beginnen bij 80 euro per maand voor een thuisaccu van 7 kWh. Het bedrijf is sinds 2023 actief in België.

Leasethuisbatterij.nl: Via dit bedrijf kun je een thuisaccu leasen met of zonder omvormer. Deze partij verzorgt niet de installatie en de kosten inclusief omvormer beginnen bij 87 euro per maand. Momenteel alleen actief bij onze buren in Holland.

Conclusie

Wil je per se, zo snel mogelijk, een thuisbatterij installeren maar heb je geen kapitaal hiervoor? Dan zijn er aanbieders waar je terecht kunt om een thuisbatterij te huren. Wees ervan op de hoogte dat je hiermee stukken duurder uit bent. Als het mogelijk is om zelf een investering te doen, of om geld bij een vriend of familielid te lenen dan is dit vele malen interessanter.

Huren klinkt namelijk aantrekkelijk maar is helaas niets anders dan een extra verdienmodel voor bedrijven. Zij moeten de batterijen ook eerst zelf kopen en er winst over maken, dit doen ze via klanten die de batterijen weer van hen huren.

ThuisbatterijBelgië werkt enkel met vakspecialisten. Omdat wij zelf geen thuisbatterijen verkopen, kunnen wij je voorzien van onafhankelijk advies. Doe vrijblijvend je aanvraag en wij gaan voor je na wat een batterij gaat kosten voor jouw woonsituatie!

 Bronnen 


LeaseThuisBatterij. (2022, 2 september). Thuisbatterij leasen - leasethuisbatterij.nl. Leasethuisbatterij.nl.
https://leasethuisbatterij.nl/

Redactie Installatie. (2023, 23 oktober). Otovo gaat thuisbatterijen verhuren - Installatie.nl. Installatie.nl. https://www.installatie.nl/nieuws/otovo-gaat-thuisbatterijen-verhuren/

Insert Content Template or Symbol
Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om België verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>