fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • Tesla Powerwall 2 vs Powerwall 3: de verschillen en beste keuze
Jerry van Es
Gepubliceerd op: april 8, 2024

Als je een thuisbatterij wil kopen, dan is het niet gek dat je bij Tesla terechtkomt. De fabrikant van elektrische auto’s is al een aantal jaar actief met producten rondom het opwekken en opslaan van zonne-energie. Dit heeft geresulteerd in 2 thuisbatterijen: de Tesla Powerwall 2 en de Tesla Powerwall 3. We vertellen je graag meer over welke het best is en wat de verschillen zijn.

Powerwall 2 vs Powerwall 3

De Powerwall 2 is het oudere model thuisaccu van Tesla. Het nieuwste ‘model 3’ is nieuw en moet nog succesvoller worden als het aan het Amerikaanse bedrijf ligt. Beide modellen zijn thuisbatterijen van het type Lithium Ion. Deze soort kenmerkt zich door een hoge energiedichtheid en het leveren van hoge prestaties.

Hieronder zie je de kenmerken van beide Tesla thuisbatterijen naast elkaar. Daarna zullen we precies uitleggen wat deze verschillen in de praktijk betekenen.


Powerwall 2

Powerwall 3

Capaciteit

14 kWh (waarvan 13,5 bruikbaar)

14 kWh (waarvan 13,5 bruikbaar)

Uitbreidbaar tot

140 kWh

140 kWh

Soort thuisaccu

Lithium Ion

LiFePO4

Laad / Ontlaadvermogen

5 kW

11,5 kW

Laadcycli

5.000

5.000

Ingebouwde omvormer

Nee

Ja

Gewicht

114 kg

130 kg

IP klasse

IP67 (Stofdicht en Dompeldicht)

IP67 (Stofdicht en Dompeldicht)

Garantie

10 jaar

10 jaar

Prijs van de thuisaccu

Wordt niet meer geproduceerd

€ 7.300

De verschillen

Er zijn 2 belangrijke verschillen tussen de Tesla Powerwall 3 en de Tesla Powerwall 2. Een groot verschil is dat het nieuwste model beschikt over een ingebouwde omvormer. Dit is erg fijn omdat je er zo zeker van bent dat de thuisbatterij goed samenwerkt met zonnepanelen, zonder dat je hier omslachtige constructies voor nodig hebt.

Een ander verschil zit hem in de prestaties. Zoals je kunt zien hebben beide modellen dezelfde bruikbare opslagcapaciteit van 13,5 kWh. De Powerwall 3 kan echter veel beter ontladen (11,5 kW vs 5 kW). Dit betekent dat de thuisbatterij meer energieverbruik op hetzelfde moment kan ondersteunen. Het is dus mogelijk om meer energie te gebruiken vanuit de batterij.

Het ontladingsvermogen van de Powerwall 3 is ruimschoots genoeg voor huishoudens tot wel 6 personen! Dit is een zeer groot voordeel voor mensen die zo min mogelijk afhankelijk willen zijn van het energienetwerk.

Naast deze 2 verschillen is het nieuwste model ook 16 kilo zwaarder. Beide modellen hebben een uitstekende bescherming tegen water en stof met een IP keuring van IP67.

thuisbatterij kWh

Wat is de beste Tesla Powerwall, 2 of 3?

Kijkend naar de specificaties dan is de Powerwall 3 overduidelijk beter dan de Powerwall 2. Door zijn continu-vermogen van 11,5 kW kan deze meer dan een dubbele hoeveelheid energie vrijgeven dan zijn voorganger.

Dit betekent niet dat de Powerwall 2 niet goed is. Dit model doet qua kenmerken en eigenschappen nog steeds niet veel onder voor een aantal van de beste thuisbatterijen op de markt. Het concurreert met betrouwbare thuisbatterij merken als Huawei en Sonnenbatterie.

Vergelijk via ThuisbatterijBelgië

Hoewel de Tesla thuisbatterijen zeer goede eigenschappen hebben, is het niet altijd de ideale keuze voor jouw huishouden. Als huiseigenaar is het zaak om een thuisaccu te kiezen die perfect aansluit bij jouw energieverbruik en zonnepanelen opstelling. De specialisten van ThuisbatterijBelgië staan voor je klaar en adviseren je vrijblijvend.

Maak gebruik van onze service in ontvang van 3 tot 4 van onze partners een op maat gemaakt voorstel voor jouw thuisbatterij opstelling! Hiermee bespaar je niet alleen veel tijd, maar ook kostbare euro’s!

 Bronnen 


Elite Power Group. (2023, 24 oktober). Tesla Powerwall 3 vs. Powerwall 2The Key Differences | 2023.
https://www.elitepowergroup.com.au/about-us/news/powerwall-3-in-depth/

Bolt, O. (2023, 17 november). Tesla Powerwall 3 vs Powerwall 2: What’s new? - Energy Theory. Energy Theory.
https://energytheory.com/tesla-powerwall-3-vs-powerwall-2/

Insert Content Template or Symbol
Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om België verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>