fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • Pylontech H1 vs H2: wat is het verschil?
Jerry van Es
Gepubliceerd op: april 8, 2024

Twijfel jij tussen de Pylontech Force H1 of de Pylontech Force H2? Dat is niet gek. Beide modellen thuisbatterijen hebben bijna dezelfde kenmerken en specificaties. Om je te helpen bij je keuze leggen we graag uit wat het verschil is tussen beide accu’s.

Pylontech Force H1 vs Pylontech Force h2

Zowel de Force H1 als de H2 zijn de nieuwste modellen van Pylontech. De producten van de Chinese fabrikant staan hoog aangeschreven en ook deze nieuwste lijn is erg succesvol. In beide gevallen gaat het om Lithium IJzerfosfaat (LiFePO4) thuisbatterijen.

Van alle soorten batterijen zijn deze over het algemeen het best. Zowel qua veiligheid als prestaties zijn er geen betere types verkrijgbaar.

Hieronder een overzichtelijke tabel met de verschillen tussen beide Polytech thuisbatterijen.


Pylontech Force H1

Pylontech Force H2

Capaciteit

7,1 kWh

7,1 kWh

Uitbreidbaar tot

24,86 kWh

14,21 kWh

LiFePO4

LiFePO4

Laad / Ontlaadvermogen

3840 Wp

7680 Wp

Laadcycli

6.000

6.000

Fase

3-fase

3-fase

Gewicht

86,5 kg

82 kg

Garantie

7 jaar

7 jaar

€ 3.200

€ 3.200

Wat is het verschil?

De Force H1 en de Force H2 hebben eigenlijk twee belangrijke verschillen. De Pylontech H2 kan sneller ontladen, en is dus uitstekend geschikt als je jouw thuisbatterij wil gebruiken voor het tegelijkertijd gebruiken van meerdere elektrische apparaten.

De Pylontech Force H1 daarentegen, is tot ruim 24 kilowattuur uit te breiden met verschillende modules, terwijl je bij de H2 aan een maximum zit van ruim 14,21 kilowattuur.

Conclusie
Ga je voor maximale opslag? Kies dan voor de H1. Als je het belangrijker vind om snel te kunnen ontladen, dan is de H2 waarschijnlijk de betere keuze.

thuisbatterij kWh

Advies nodig?

Heb je na het lezen van dit blog nog meer vragen over een van de Force modellen van Pylontech? Of wil je gewoon weten wat een thuisbatterij gaat kosten in jouw situatie en waar je rekening mee moet houden?  ThuisbatterijBelgië werkt enkel met monteurs die beschikken over alle relevante keurmerken en vakkennis.


Doe vrijblijvend een aanvraag en ontvang tot maximaal 4 offertes van thuisaccu partners in jouw regio. Zo bespaar je geld EN tijd bij het installeren van een thuisbatterij.

 Bronnen 


Force-H1-Pylon Technologies Co., Ltd. (z.d.).
https://en.pylontech.com.cn/products/c23/120.html

PDF. (z.d.). https://en.pylontech.com.cn/view_pdf/web/viewer.html?file=/A_UpLoad/upload_file/20201223015239152.pdf&fname=AU-Force+H1_H2+Datasheet.pdf.pdf

Insert Content Template or Symbol
Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om België verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>