fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • Thuisbatterij met dynamisch contract
Jerry van Es
Gepubliceerd op: april 16, 2024

Een dynamisch energiecontract in combinatie met een thuisbatterij biedt gezinnen de kans om te profiteren van flexibele en voordelige energietarieven. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van deze combinatie, waardoor je een beter inzicht krijgt in de thuisbatterij met dynamisch energiecontract en kunt nagaan of dit geschikt is voor jouw situatie.

Samenvatting

ThuisbatterijNederland.nl logo

Geen goesting om alles te lezen? Hier vind je de belangrijkste informatie kort samengevat.

  • Als je een dynamisch energiecontract hebt, helpt een thuisaccu om extra te besparen op de fluctuerende stroomtarieven
  • Hierdoor wordt de terugverdientijd van je batterij aanzienlijk verlaagd tot ongeveer 7 jaar
  • Hoe meer energie je verbruikt, hoe meer je op deze manier kunt besparen

💰🤑 ThuisbatterijBelgië is een onafhankelijk collectief van installateurs door het hele land. Ontvang 4 op maat gemaakte offertes in je mailbox en bespaar tijd èn geld! 💰🤑 

>> Ja, ik wil vrijblijvend advies voor een thuisbatterij

Wat is een dynamisch elektrisciteitscontract?

Een dynamisch elektrisciteitscontract is een overeenkomst met een energieleverancier die gebaseerd is op continu veranderende energieprijzen, waarbij de prijzen van uur tot uur kunnen wisselen.

Dit type contract beoogt altijd de allerlaagste stroom te leveren. Door deze flexibiliteit heb je als verbruiker de mogelijkheid om potentieel te besparen op je elektriciteitsfactuur.

Thuisbatterij met dynamisch energiecontract: een sterke combinatie

Een thuisbatterij zorgt ervoor dat je nog meer voordeel haalt uit een dynamisch energiecontract. Dat komt omdat je extra profiteert van de prijsverschillen die er continu zijn. Zeker wanneer je gebruikmaakt van een slimme thuisbatterij, zal de accu zichzelf opladen op het moment dat de stroom goedkoper is. Deze stroom wordt vervolgens weer gebruikt op het moment dat de elektriciteitsprijzen hoger zijn.

Hierdoor kun je flink besparen op de energiekosten en kun je de terugverdientijd van de thuisbatterij verlagen naar ongeveer 7 jaar.

Wanneer er overtollige stroom beschikbaar is die niet direct wordt verbruikt, kan deze terug worden geleverd aan het elektriciteitsnet. Dit gebeurt tegen de actuele energieprijzen, waardoor je met de verkoop van groene stroom tijdens piekuren extra geld kunt verdienen.

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

Voordelen van dynamische energiecontracten

Een dynamisch energiecontract in combinatie met een thuisbatterij biedt huishoudens verscheidene voordelen. Hieronder sommen we ze voor je op.

  • Je betaalt de werkelijke aankoopprijs: met een dynamisch energiecontract betaal je precies wat de energie op dat moment kost, waardoor je altijd geniet van de voordeligste stroomtarieven.
  • Geen opzegvergoeding: aangezien dynamische energiecontracten geen vaste contractduur hebben, kun je vlot van energieleverancier veranderen zonder het risico op boetes.
  • Meer besparingen bij hoger verbruik: hoe meer energie je verbruikt, hoe meer je kunt besparen met een dynamisch energiecontract in combinatie met een thuisbatterij.
  • Geld verdienen bij negatieve stroomprijzen: tijdens periodes met negatieve stroomprijzen kun je zelfs geld ontvangen, waardoor je nog meer op je energiefactuur kunt besparen.

Een dynamisch energiecontract met zonnepanelen

Een thuisbatterij gekoppeld aan een dynamisch energiecontract biedt extra voordelen voor huiseigenaren met zonnepanelen. Met de toekomstige vermindering van de terugdraairegeling wordt het belangrijk om de zelf opgewekte groene stroom optimaal te benutten. Een thuisbatterij kan deze energie opslaan en samen met een dynamisch contract zorgen voor maximale kostenbesparing en flexibiliteit in energieverbruik.

Sessy en Nexus zijn voorbeelden van thuisbatterijen met slimme functies die profiteren van dynamische energieprijzen.

Voor wie is een thuisbatterij met dynamisch elektrisciteitscontract geschikt?

Een thuisbatterij met een dynamisch elektrisciteitscontract is vooral geschikt voor flexibele energieverbruikers. Om het meeste voordeel te behalen uit een dynamisch energiecontract en een thuisbatterij moet je bereid zijn om je energieverbruik aan te passen aan de piek- en daluren. Door bijvoorbeeld toestellen te gebruiken tijdens de goedkopere uren en te vermijden tijdens de duurdere piekuren kun je het meeste besparen op je energiefactuur.

Ook profiteren van een thuisbatterij met flexibel energiecontract?

Ook een thuisbatterij aanschaffen maar weet je niet zeker welke slimme thuisbatterij de beste keuze is voor jouw situatie? Bij ThuisbatterijBelgië.be staan we voor je klaar om je te adviseren en te begeleiden bij het vinden van de perfecte thuisbatterij.

Zo weet je zeker dat je een thuisbatterij vindt die perfect aansluit op jouw specifieke situatie en wensen! Vraag nu een vrijblijvende offerte aan en geniet binnen enkele weken van jouw eigen energieopslag.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als de slimme thuisbatterij helemaal opgeladen is?

De thuisbatterij houdt op met opladen zodra ze vol is en begint pas weer energie op te slaan als er vraag naar is en de energieprijzen voordelig zijn.

Hoeveel kan ik uitsparen met een thuisbatterij en dynamische energieprijzen?

De uitsparingen hangen af van verscheidene factoren, zoals de omvang van de batterij, energieverbruik en schommelingen in energieprijzen.

Is een thuisbatterij met een flexibel contract geschikt voor mijn situatie?

Dit is afhankelijk van je verbruikspatroon en de beschikbaarheid van variabele energieprijzen in jouw streek.

Wat is het verschil tussen een vast en een variabel contract?

Bij een vast energiecontract blijven de energietarieven gedurende de looptijd van het contract gelijk, terwijl bij een variabel energiecontract de tarieven schommelen naargelang de marktomstandigheden.

Kan je in stroom handelen met een dynamisch energiecontract?

Ja, met een dynamisch energiecontract kun je energie aankopen wanneer het dynamische tarief laag is, en weer verkopen wanneer het tarief hoog is.

 Bronnen 


Accuselect | Thuisbatterij met slimme aansturing. (z.d.). https://accuselect.nl/thuisbatterij/slimme-aansturing

Zonnepanelen en dynamische tarieven: Zonnepaneeleigenaar kan meer kosten besparen met thuisbatterij in combinatie met een dynamisch energiecontract. (2024b, maart 19). SolarEdge.
https://www.solaredge.com/nl/blogs/Zonnepanelen-dynamische-tarieven-Zonnepaneeleigenaar-kan-meer-kosten-besparen-met-thuisbatterij-en-dynamisch-energiecontract

Insert Content Template or Symbol
Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om België verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>