fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • Sterke daling in interesse voor thuisbatterijen bij Vlamingen
Jerry van Es
Gepubliceerd op: juni 25, 2024

25 juni , Purmerend - De belangstelling voor thuisbatterijen bij Vlamingen is sterk teruggelopen, zo bericht netbeheerder Fluvius. De hoge kosten maken thuisbatterijen momenteel niet rendabel gegeven de huidige elektriciteitsprijzen. Bovendien heeft de Vlaamse regering de premie voor thuisbatterijen geschrapt, wat resulteert in een beduidend langere terugverdientijd voor investeerders.

Hoge kosten en lange terugverdientijd

De huidige elektriciteitsprijzen maken de investering in thuisbatterijen minder verleidelijk. Het schrappen van de Vlaamse premie heeft de situatie verder verslechterd. Investeerders staan nu voor een veel langere terugverdientijd, waardoor de goesting om in thuisbatterijen te investeren sterk is afgenomen.

Alternatieve oplossingen en soorten batterijen

Door de gewijzigde marktsituatie overwegen gezinnen nu vaker alternatieve oplossingen voor energieopslag. Er bestaan verschillende types thuisbatterijen, waaronder lithium-ion, zoutwater, en loodzuurbatterijen. Lithium-ion batterijen, bekend om hun lange levensduur en sterke prestaties tijdens piekverbruik, blijven gegeerd maar zijn prijzig. Zoutwaterbatterijen zijn milieuvriendelijker maar hebben een lagere energiedichtheid, terwijl loodzuurbatterijen voordeliger zijn maar minder geschikt voor huishoudelijk gebruik vanwege hun kortere levensduur en lagere ontlaadcapaciteit.

Toekomst van thuisbatterijen

De toekomst van thuisbatterijen hangt sterk af van beleidsmaatregelen en prijsontwikkelingen. Zonder financiële stimulansen zoals subsidies, blijft de markt onder druk staan en zal de adoptie van thuisbatterijen vermoedelijk beperkt blijven.

Ook een thuisaccu?

Onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Overweeg jij een thuisbatterij en wil je niet teveel betalen? Dan is vergelijken een uitstekende optie!

>> Ontdek hier hoe jouw ideale thuisbatterij opstelling eruit ziet <<

 Bronnen 


Thuisbatterijen vallen uit de gratie | Netto. (z.d.). Tijd.be. https://www.tijd.be/netto/analyse/energie/thuisbatterijen-vallen-uit-de-gratie/10552067.html

Insert Content Template or Symbol
Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om België verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>