fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • BMZ Group zet een stap vooruit met Power4Home
Jerry van Es
Gepubliceerd op: april 11, 2024

Purmerend, 11 April - In de wereld van thuisbatterijen heeft BMZ Group, een leidende Duitse batterijfabrikant, onlangs een grote sprong voorwaarts gemaakt met de introductie van Power4Home. Dit nieuw systeem, ontworpen om huiseigenaars dichter bij energiezekerheid te brengen, gebruikt lithiumijzerfosfaatbatterijen zonder kobalt. Deze staan bekend om hun hoge energiedichtheid en veiligheidskenmerken. Power4Home is verkrijgbaar in verschillende configuraties en het grootste model biedt tot 26,7 kWh aan energieopslag.

Langdurig en aanpasbaar

Een opmerkelijke eigenschap van Power4Home is de lange levensduur, die meer dan 6.000 cycli beslaat, gesteund door een garantie van 10 jaar. Voor diegenen die meer energie nodig hebben, biedt het systeem de mogelijkheid om tot vier eenheden parallel te schakelen, wat leidt tot een enorme energiereserve van maximaal 106,8 kWh. Dit schaalbare systeem kan zowel aan de muur als op de vloer geïnstalleerd worden, waardoor het aanpasbaar is aan verschillende woonsituaties.

Veiligheid is prioriteit

Naast efficiëntie is veiligheid een belangrijk aspect van het systeem. Power4Home omvat een dubbelkanaals veiligheidsarchitectuur die beschermt tegen elektrische incidenten, waardoor het een veilige toevoeging is aan moderne woningen. Voor degenen die in gebieden met extreme weersomstandigheden wonen, biedt het systeem de mogelijkheid tot een upgrade met thermisch beheer, waardoor het optimaal functioneert bij temperaturen van -20 °C tot 55 °C.

Toekomstperspectieven voor thuisbatterijen

De introductie van Power4Home door BMZ Group benadrukt de snelle ontwikkelingen binnen de industrie van thuisbatterijen. De vraag naar dergelijke systemen neemt toe omdat steeds meer huiseigenaars hun afhankelijkheid van het elektriciteitsnet willen verminderen en bij willen dragen aan een duurzamere energievoorziening. Met de opkomst van hernieuwbare energiebronnen, zoals zon en wind, is de behoefte aan efficiënte en betrouwbare opslagsystemen belangrijker dan ooit.

Uitdagingen en groeipotentieel

De markt voor energieopslag staat aan de vooravond van aanzienlijke groei. Analyses voorspellen een significante expansie tegen 2030, gedreven door de dalende kosten van opslagtechnologie, overheidsstimulansen voor hernieuwbare energie en een groeiende focus op zelfvoorziening en voorbereiding op noodsituaties. Residentiële opslag, zoals Power4Home, speelt een cruciale rol in deze ontwikkeling door overtollige energie op te slaan voor gebruik tijdens piekuren of stroomuitval.

Ondanks het optimisme bestaan er nog steeds uitdagingen, zoals de hoge initiële kosten, de noodzaak om de duurzaamheid van de batterijproductie te verbeteren en de complexiteit van het integreren van deze systemen in bestaande stroomnetten. Milieuoverwegingen, met name wat betreft de winning en afvoer van materialen, vragen om duurzamere praktijken en innovaties naar milieuvriendelijkere materialen en recyclingprocessen.

Ook een thuisaccu?

Onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Overweeg jij een thuisbatterij en wil je niet teveel betalen? Dan is vergelijken een uitstekende optie!

>> Ontdek hier hoe jouw ideale thuisbatterij opstelling eruit ziet <<

 Bronnen 


Nowacki, I. (2024, 10 april). BMZ Group Innovates with High-Capacity Residential Energy Storage. yTech.
https://ytech.news/en/bmz-group-innovates-with-high-capacity-residential-energy-storage/

Insert Content Template or Symbol
Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om België verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>